Nordsøhummer med estragonmayo

Nordsø hummer 5

Lettere og dejligere forret findes ikke i mit univers: Hummer og en god champagne.
Her er det en forret med en halv hummer pr. person.
Hvis det skal være hovedret skal der beregnes en hel hummer og måske pommes frites eller brød.

Nordsø hummer 2

2 personer (forret)
1 Hummer 500 gram
1 bundt persille
25 gram smør
2 fed hvidløg
Mayonnaise (lav den evt. selv – SE HER
Frisk eller tørret estragon

Nordsø hummer 1

Afliv hummer:
Læg den levende hummer på et spækbræt.
Oven på hovedet er der ligesom aftegning af et kryds.
I dette kryds sættes en stor kniv og med et fast tryk føres kniven gennem hummeren og skære så hovedet over.
Dette gør at hummeren dør med det samme, tag dig ikke af den kan bevæge sig lidt bagefter, den ER død.

Nordsø hummer 3

 

Tilbered den:
Kog den i saltet vand 3-4 minutter.
Køl den straks ned i isvand.
Del hummeren på langs og fjern eventuelle rogn
Hak persille og hvidløg. Smelt smørret og kom persilleblandingen i.
Kom dette oven på de to hummerdele.
Ind under ovnens grill 6-8 minutter. Tag kløerne af og giv dem 1 minut ekstra.

Giv kløerne et slag med kokkeknivens bagside så de er til at skille af når man skal spise dem.

Server dem med mayonnaise blandet med estragon.

Nordsø hummer 4

I glasset en af favoritterne – Champagne Ulysse Collin Les Pierrières (2012) Blanc de Blancs extra brut
God frisk chardonnay med en super syre balance.
Indeholder ca. 40% 2009-2011 reserve – en kompleks vin med mange lag.
Masser af citrus og en dejlig mousse

Ulysse Collin 1

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.