Hokkaido suppe med Piment d’Espelette

græskar

Jeg plejer at lave den med kokosmælk, men denne gang bliver det fløde.
Når jeg bruger fløde skal der noget mere til ellers bliver den for flad og sød.
Jeg bruger her en rigtig god Piment d’Espelette som giver en fin chilismag men uden at overdøve andre smage.
Jeg tilsætter citronsaft og en smule vineddike for at få lidt kant.

Hokkaido 1

2 personer
2 små græskar
2 små løg
Olivenolie
1/4 l piskefløde
Lidt mælk eller kylling fond
2 fed hvidløg
1 citron
Piment d’Espelette – ca. 1 tsk. efter smag (eller brug alm. chilipulver)
1 tsk. hvidvinseddike
100 gram bacon i små tern
Lille bæger cremefraiche
Saltede græskarkerner
Grønt drys- her kørvel
Grøn olie : neutralsmagende olie og et bundt persille
Den øverste 1/4 skæres af og kerner tages ud af hele græskarret med en ske.
Bunden på den store del skæres af (kun lidt) så den kan stå selv.
Smør græskaret indvendig med olie.
Pil og skær 2 løg i kvarte og kom op i græskarret.
Ind i ovnen med det i ca. 30 minutter ved 180 grader til mørt.

Tag det møre græskar kød ud med ske (pas på ikke at lave hul i bunden – lad ½-1 cm sidde over det hele)

Blend græskar kødet og de bagte løg med 1/4 liter piskefløde og lidt mælk eller kylling fond.
Smag til med 2 fed knust hvidløg, saft fra en citron (evt. lidt hvidvinseddike), salt, peber og Piment d’Espelette

Hokkaido 2

Grøn olie – kan udelades):
Blend persille med 55-60 grader varm olie til den er helt grøn.
Sigt olien fra gennem klæde eller kaffefilter

Bacon skåret i små tern og ristet.

Anret:
Varm de tomme græskarskaller lidt op i ovnen ved 50-80 grader
Server den varme suppe i skallerne og kom en klat cremefraiche i.
Drys med bacon og græskarkerner.
Dryp grøn olie på og slut af med lidt kørvel.

Hokkaido 3

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *