And med pebersovs og æblekompot

And med pebersovs og æblekompot 2

Dette er en lille hverdags opskrift – let at lave og smager godt.

Denne sovs laver jeg normalt til en bøf, men hvorfor ikke skifte bøffen ud med et stykke andebryst.
Det fungerer fint. Her serveret med majs og æblekompot.

And med pebersovs og æblekompot 3

4 personer
2 andebryst fileter
2 majskolber
2 gulerødder
6-700 gram kartofler
25 gram Smør
2 æbler
1 spsk. sukker (alt efter hvor sure/søde æblerne er )
Sovs:
2-3 spsk. syltede Madagascar peber
2 Skalotteløg
1 spsk. olie
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. sukker
4 dl fjerkræfond eller hvidvin
1/2 dl Cognac eller Whisky
1/4 liter piskefløde

Andebryst:
Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.
Kom på en kold pande og sæt over medium/høj varme til skindet er gyldent
Vend og sæt brystet i ovnen ved 130 grader til den opnår en kernetemperatur på 58 grader
Lad kødet hvile 10 minutter før udskæring

Majskolber:
Skær dem i 4 stykker og damp dem i lidt vand i 5 minutter

Gulerødder:
Skræl dem og skær dem i mundrette stykker og damp dem i lidt vand til de er al dente

Kartofler:
Skræl dem og skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand.
Mos dem med et piskeris til en meget grov mos og bland lidt smør i mosen.

Æblekompot:
Skær æblerne i grove tern (kasser kernehuset)
Kom i en gryde med 1 spsk. sukker og 1 spsk. vand
Kog til æblerne falder fra hinanden men ikke en fin mos
Smag til med sukker.

Madagascar peber sovs med Cognac:
Finthakkede skalotteløg steges klare i olie, de må ikke tage farve.
Kom sukker, 1 spsk. Madagascar peberkorn og tomatpuré ned og steg med nogle minutter.
Kom cognac på og lad spritten koge af ca. 1 minut.
Kom fond eller hvidvin på og kog ned til 1/3
Blend med stavblender (kan udelades)
Kom fløden på og kog til passende konsistens.
Kom 1-2 spsk. Madagascar peberkorn i og smag til med salt og peber.

And med pebersovs og æblekompot

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.