Honningstegt kammusling med spinat og gulerodscreme

 

Kammusling spinat gulerod

Dette er en lille ret som kan serveres som forret eller som en del af en større menu.
Den er super nem at lave og har kun få ingredienser men smager forrygende,

4 personer
4 store Kammuslinger
Honning
4-5 gulerødder
God koldpresset olivenolie
250 g Spinat
1 fed hvidløg
Muskatnød
Smør
1 Citron

Kammuslingen:
Drys begge sider af kammuslingen med salt og sæt den på køl mindst 2 timer
Skyl den kort og dup den tør med køkkenrulle.
Kom honning på og steg den 1 minut på en meget varm pande.
Vend den om og tag panden af blusset. Efter 1 minut tages kammuslingen af.
Dryp lidt citronsaft på ved servering.

Gulerodscreme eller mos:
Kog gulerødderne (hvis helt nye så med skræl, ellers skrælles de først)
Når de en møre kommes de i en blender og blendes glatte med lidt god olivenolie.
Smag til med salt/peber og citronsaft.

Spinat:
Plukkes og skylles grundigt.
Damp spinaten i en gryde i det vand der hænger ved.
Når det er faldet sammen efter 1-2 minutter tages det af blusset.
Hæld overskydende væske fra og kom 1-2 tsk. smør i sammen med et fint hakket fed hvidløg.
Smag til med revet muskatnød.

I glasset en Champagne fra den nye stjerne i Champagne, Frederic Savart.
Denne en Extra Brut, Blanc de Blancs “La Dame de Coeur” – fra jubelåret 2008

Savart

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *