Burger med stegt parmaskinke og parmesan

Burger b

Nogle gange skal det bare være en burger !
Og så kunne den jo se således ud. Ændre selv på nogle af tingene så den bliver som DU vil have den.

2 Personer
2×200 gram godt oksekød (her Hereford)
Burgerbolle – se evt. her hvordan 
Friskrevet parmesanost
Mayonnaise (hjemmelavet) eller Miracle Whip
Syltede agurker tykke skiver, køb eller se her hvordan 
Tomat ketchup
Et par Modne tomater
1 Rødløg
Syltelage : 1/2 dl eddike, 1/2 dl dukker og 1/2 dl vand
Ost – her en gul irsk cheddar
2 skiver parmaskinke
Ruccola
Vinaigrette: 1 tsk sennep, 1 tsk. vineddike og ca. 4-5 spsk. olivenolie

Bøffen:

Bøffen steges ca.7-8 minutter op hver side.
Tryk på bøffen – hvis væsken er rød er den rød inden i og hvis væsken er klar er den gennemstegt.
Så alt efter hvordan du ønsker bøffen. Personligt synes jeg en gennemstegt tør bøf er kedelig.
Når bøffen er ved at være færdig kommes osten på så den kan smelte lidt (man kan også kort komme panden ind i ovnen)

Syltede rødløg:
Bør laves mindst nogle timer før, helst dagen før.
Kog syltelagen op.
Skær rødløg i 4 både og del lamellerne fra hinanden.
Kom rødløgne i en skål og den varme lage ovenpå.

Burger 2

Bollerne:
Rist bollerne på en varm pande på skærefladen.
Tag overbollen og kom på bagepapir.
Kom masser af friskrevet parmesan oven på og såt i 18o grader varm ovn til det er smeltet.
Smør over og under bolle med mayonnaise.

Parmaskinke:
Steg parmaskinken et par minutter på hver side til det er sprødt.
Læg på køkkenrulle for at få overskydende fedt fra.

Salat med vinaigrette:
Pisk sennep med vineddiken og pisk langsomt olien i til en homogen dressing.
Smag til med salt og peber.
Vend den vaskede salat i dressingen.

Samle burgeren:

Bunden – kom Mayonnaise på.
Fordel syltede agurker og skivede tomater oven på.
Kom tomatketchup på
Så på med bøffen med smeltet irsk Cheddar
Syltede rødløg
Ruccola med vinaigrette
Stegt parmaskinke
Top – gratineret med friskrevet parmesan og smurt med mayonnaise

Jeg satte en kniv i burgeren for at holde den sammen.
Du kan udelade dette eller bruge en stegepind af træ

Burger 4

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Burger med stegt parmaskinke og parmesan

  1. Frank Pedersen says:

    Fine knive, du har der, Erland. Må jeg spørge hvilket mærke og hvor de evt. kan købes? Vh. Frank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *