Torskeryg med pastinak og kålrabi

Torsk pastinak kålrabi HEAD

Lyder det sundt – rolig nu, inden jeg er færdig har jeg brugt rigeligt med smør og salt så…….

4 personer
800 gram torskefilet – gerne torskeryg
2 små kålrabi
500 gram pastinak
Ærteskud eller brøndkarse
1 spsk. honning
Olivenolie
1 lille bundt persille
1/2 bundt estragon
2 fed hvidløg
100 gram smør
1 økologisk citron
Sovs: 50 gram smør, 1 spsk. kapers, citronsaft fra ½ citron

torskeryg

Torsken:
Drys torskefileterne med salt og sæt på køl i mindst 1 time
Skyl den kort og dup den tør med køkkenrulle.
Skær torskefileten ud i portionsstørrelse.
Hak persille og estragon og bland med blødt smør.
Bland med knust hvidløg og skal/saft af en citron.

Kom urteblandingen på torskestykkerne og sæt i ovnen ved 180 grader.
Torsken skal have ca.10 minutter og være lun i midten, ikke varm.
Dette mærkes med kødnål. Sæt den nogle sekunder i fileten og før den til læberne.
Lun kødnål spids er lig med at fisken er færdig.

Torsk pastinak kålrabi 3

Kålrabi og pastinak:
Skræl kålrabi og skær i tykke skiver.
Vask pastinak grundigt (eller skræl dem)
Kom begge dele i et ildfast fad og vend med honning og olivenolie.
Drys med salt/peber
Sæt i ovnen ved 180 grader til det er mørt – tager ca 15 minutter.

Torsk pastinak kålrabi 2

Sovs:
Brus smørret af så det er lysbrunt, kom straks citronsaft i for at stoppe bruningen.
Kom kapers i, varm igennem og server.

I glasset en extra brut champagne fra den forrygende Savart.
Frisk og sprød “L´ACCOMPLIE”

savart

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.