Tørring af krydderurter – her Estragon

Estragon 2

Duften fik mig til at tænke “det er altså også lang tid siden vi har fået en Bøf Bernaise” :-)

Der er masser af krydderurter i haven, langt flere end vi kan nå at bruge.
Så problemet løses ved at tørre dem.

Jeg bruger en dehydrator – overvej at anskaffe en.

Estragon 3

 

 

 

 

 

 

 

Problemet med tørring af krydderurter er at de æteriske olier forsvinder ved temperatur over 40 grader.
Dvs. at tørring i ovnen er en dårligt løsning, da det er de førreste ovne der kan styre temperaturer så lave.

Hvis du ikke har en dehydrator, så bundt krydderurter sammen og hæng et tørt mørkt sted, ex. et loft.
De skal hænge ca. 10-14 dage og derefter kommes på tætsluttende glas.
Direkte sollys må de heller ikke udsættes for da vitaminer går tabt.

Estragon 4

 

Så dehydrator er svaret på ovennævnte udfordringer og de fås til relativt billige penge.
Jeg tørrede over natten ved 35-37 grader.

Opbevaring på glas eller i vakuumposer med 90% vakuum for ikke at mase de tørrede urter.

Estragon 5

 

Estragon 6

Print Friendly
This entry was posted in Sylte ting, Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.