Tørrede svampe – Kantareller

dehydrerede kantareller 4

At tørre svampe er let men tager lidt tid.
Vigtigst i processen er det at de skal være HELT tørre for at kunne holde.
Det afprøver man ved at knuse en af de tørrede svampe mellem fingrene.
Hvis de kan knuses helt er de færdige.

Hvor længe ? Det kommer an på svampen, er det en tyk vandholdig eller en lille tør, så er der også forskel på tørretiden.
Men prøv med 7-8 timer i ovnen ved 50 grader og vurder

dehydrerede kantareller 1

Jeg bruger en dehydrator men en almindelig ovn kan også sagtens bruges.

dehydrerede kantareller 2

 

1. Rengør svampene med en pensel IKKE vand – de vil optage vandet som en øh….svamp

2. Hvis svampene er store skal de skæres i mindre stykker/skiver.

3. Læg dem på dehydrator hylderne eller på bagepapir

4. I ovnen skal de have ca. 50 grader med ovndøren en lille smule på klem.
I dehydratoren gav jeg dem (kantareller) 14 timer ved 45 grader

5. Test om de er HELT tørre

6. Kom på glas med tætsluttende låg.

dehydrerede kantareller 3

Kan holde til næste sæson, så lav blot rigeligt

Når de skal bruges er der flere måder, giver her nogle eksempler.

Kommes direkte i en sammenkogt ret og simre med

Til sovs – kom dem i lunkent vand i ca. 30 minutter, vanden smager også af svampe så brug det gerne.

Blend det helt fint og gennem en fin sigte kan man drysse det over en salat eller et stykke kød. Giver intens svampesmag.

dehydrerede kantareller 5

 

dehydrerede kantareller 6

Print Friendly
This entry was posted in Sylte ting, Teknik og tips and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.