Slethvar med Black Garlic og sovs ala Newberg

slethvar ala Newberg 3

Ja ja – det heder skam ikke sorte hvidløg men Black Garlic.
Det er hvidløg der er fermenteret. De er bløde og smager som….blommer med Balsamico ?? Eller…
Men de giver er ret en helt unik UMAMI smag.
UMAMI er den 5. grundsmag, de andre 4 er surt, salt, sødt og bittert,

Her laver jeg den sammen med nogle krebsehaler og en sovs på skallerne.
Normalt en sovs til en hummer men fungerer godt her. Smager så godt at man glemmer fedtindhold.

Blacj Garlic

4 personer
4 Slethvar fileter (eller pighvar)
4 Black Garlic (kan nu købes flere steder disse er fx. købt i Kvickly)
8 krebs eller jomfruhummer
God olivenolie
Grønt pynt – her tallerkensmækker men brug ærteskud, brøndkarse eller….
Sovs ala Newberg:
3 spsk. klaret smør (smør smeltet og bundfald kasseret)
1 knivspids cayenne peber
En smule friskrevet muskatnød
1 dl fløde
2-3 æggeblommer
1 tsk. tomatpuré (smags sag om man vil, det giver en flottere farve men ikke med I oprindelig opskrift)
2 cl cognac eller sherry

slethvar ala Newberg 1

Fisken:
Drys med salt på begge sider og sæt på køl mindst 1 time.
Skyl den kort og dup den tør i køkkenrulle.
Vend den i mel med salt/peber og steg den 2 minutter på præsentationssiden og vend den om og tag panden af blusset.
Efter 1-2 minutter er fisken færdig.

slethvar ala Newberg HEAD

 

Black Garlic:
Til denne ret kan man drysse presset sorte hvidløg over.
Jeg presser dem ned i lidt olivenolie og rører det godt sammen.

krebs ala Newberg

Sovs ala Newberg:
På en pande varmes klaret smør op
Skallerne kommes på.
Steg 4-5 minutter ved lav/medium temperatur, så det ikke brænder på men afgiver smag.
Mas skallerne med grydeskeen så alle smage kommer med.
Kom til sidst tomatpuré på og steg lidt kraftigt i 1-2 minutter.

Fjern skaller og deglacer panden med cognac (sæt ild til) og eller sherry.
Kom cayennepeber og muskatnød på.
Lad panden køle lidt af.
Pisk æggeblommer sammen med fløden og kom på panden.
Varm nu forsigtigt op og rør mens flødeblandingen tykner.
Pas på det ikke bliver så varmt at æggene skiller.
Når sovsen er færdig kommes krebsehalerne i sovsen.

Anret:
Kom sovsen på en varm tallerken og et stykke fisk oven på, krydr med salt.
Kom Black Garlic på fisken og pynt med grønt.

I glasset: En frisk Chablis fra et cooperativ “La Chablisienne” Fin frisk Chablis med fad men ikke for meget

Chablis

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.