Hjemmesyltede sprøde asier.

asier 5

Det er NU hvis der skal syltes asier

Det er nemmere end man lige tror og de smager altså bedre end de søde du kan købe.

1 kg eller 10 kg – her er opskrift uanset mængde

Saltlage:
Pr. liter vand skal der 100 gram salt

Eddikelage.
Pr. 1 l lagereddike (økologisk?) skal der 5-600 gr sukker (alt efter hvor sure du ønsker dine asier)
Kryderblanding pr. liter : 10 sorte peberkorn, 1 tsk sennepsfrø, 2-3 små tørrede chilier
10 Perleløg og en dildskærm

asier 1

DAG 1
Skræl alle asier og flæk dem.
Skrab indmad/frø ud med en ske.
Smag et lille stykke af ALLE asier – hvis der er en bitter skal den kasseres.
Opløs saltet i vandet – kan ske uden kogning, men kan også koges, saltlagen skal dog være kold når asier kommes i.

Kom asier i saltlagen og kom en tallerken oven på og evt. noget tungt så asier presses under saltlagen.
Stil det køligt et døgn.

asier 3

DAG 2:
Skyl alle asier grundigt i flere hold vand.
Skær dem i passende stykker.
Skold og skyl opbevaringsglas. Du kan bruge atamon men hvis du ikke vil have kemi i dine asier så skyl en sidste gang med et glas spiritus (fx. vodka)
Kom asier i de rene glas og fordel kryderblandingen.
Kom perleløg i.

Kog eddike og sukker op og hæld i glas (evt. med atamon!?)
Kom låg på.

Dag 14 – 351
Du kan smage på dem efter 14 dage. De holder snildt til næste sæson hvis de står køligt.

asier HEAD

Print Friendly
This entry was posted in Sylte ting and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.