Det er NU hvis der skal syltes asier
Det er nemmere end man lige tror og de smager altså bedre end de søde du kan købe.
1 kg eller 10 kg – her er opskrift uanset mængde
Saltlage:
Pr. liter vand skal der 100 gram salt
Eddikelage.
Pr. 1 l lagereddike (økologisk?) skal der 5-600 gr sukker (alt efter hvor sure du ønsker dine asier)
Kryderblanding pr. liter : 10 sorte peberkorn, 1 tsk sennepsfrø, 2-3 små tørrede chilier
10 Perleløg og en dildskærm
DAG 1
Skræl alle asier og flæk dem.
Skrab indmad/frø ud med en ske.
Smag et lille stykke af ALLE asier – hvis der er en bitter skal den kasseres.
Opløs saltet i vandet – kan ske uden kogning, men kan også koges, saltlagen skal dog være kold når asier kommes i.
Kom asier i saltlagen og kom en tallerken oven på og evt. noget tungt så asier presses under saltlagen.
Stil det køligt et døgn.
DAG 2:
Skyl alle asier grundigt i flere hold vand.
Skær dem i passende stykker.
Skold og skyl opbevaringsglas. Du kan bruge atamon men hvis du ikke vil have kemi i dine asier så skyl en sidste gang med et glas spiritus (fx. vodka)
Kom asier i de rene glas og fordel kryderblandingen.
Kom perleløg i.
Kog eddike og sukker op og hæld i glas (evt. med atamon!?)
Kom låg på.
Dag 14 – 351
Du kan smage på dem efter 14 dage. De holder snildt til næste sæson hvis de står køligt.