Hel grillet and med appelsin og rysteribs

Hel and på grill

Grill betyder ikke altid pølser og bøf. Prøv en hel and.

Her har jeg brugt gasgrill og rotisserie, men man kan også tilberede uden rotisserie og vende anden hver 15 minut.
Vigtigts er det at der tilberedes med indirekte varme.

Hel and på grill 2

4 personer
1 and på ca. 3500 gram
6 appelsiner (i alt)
Marinade: 2 spsk. appelsinmarmelade (kan udelades), saft af 1 appelsin, 2 spsk mørk farin
4 stængler ribs
1 spsk. sukker
1 lille squash
10 små tomater
2 fed hvidløg
200 gram Kantareller (kan udelades)
Sovs: 4 dl kyllingefond, appelsinfileter og saft fra 2 appelsiner, maizena

Hel and på grill 3

Anden:
Marinaden koges sammen, kog igennem nogle minutter.
Start med at prikke skindet på anden med en gaffel
Skær 2-3 appelsiner i både og fyld anden. Sæt den på spyd.
Sæt grillen på indirekte varme : Gasgrill = kun de yderste brændere, kulgrill= kun kul i ene side (skal efterfyldes).
Sæt låg på.
Temperatur skal gerne ligge på ca. 170-180 grader
Sæt drypbakke under med et par dl vand.
Start rotisserie og pensl med marinaden, fortsæt med at pensle hver ca. 15.minut.

Tjek med stegetermometer efter 2 timer – når den viser ca. 60 grader, hvor efter drypbakke fjernes og der skrues lidt op for varmen.
Anden tages af når temperaturen er på 70 grader.
Lad den hvile i 15-20 minutter før udskæring

rysteribs

Rysteribs : ribs skyllet rystet sammen med sukker og på køl nogle timer

Squash med tomat:
Skær squash i små tern og steg på en pande i lidt smør og olie ((eller andefedt).
Skær tomater i mindre stykker og kom op til de stegte squash sammen med knust hvidløg.
Smag til med salt og peber

Hel and på grill 4

Sovs:
Start med at skære skallen af appelsinerne og skær fileterne ud, knug saften af resterne
Kog fonden ned til ca. 2 dl og kom saften af appelsinerne i, kog op og jævn med maizena.
Lige før serveringen kommes appelsin fileterne i.

Kantareller:
Børstes rene og steges i smør til møre.
I glasset:
Chateau Malescot St. Exupery 2006 – dejlig Bordeaux

Malescot 2006

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.