Krebsegilde – friskkogte flodkrebs

krebs 4

Flodkrebs – Astacus astacus i sæson august-september.
Hvis du kan få fat i levende flodkrebs skal du unde dig selv denne delikate spise.
Søg på google om der sælges konsumkrebs i din nærhed.

Jeg vil ikke gøre så meget ved dem, da det er smagen af krebs der skal spille hovederolle.

Vi ynder ikke snaps som vor svenske naboer ynder men en rigtig god Champagne i stedet.
I Sverige er det en tradition at holde krebsekalas hvor det gælder om at spise så mange krebs som muligt og vigtigt også at drikke så meget snaps som muligt.
Vi vil dog heller ikke spare på hverken krebs eller champagne.

Krebs 3 - Kopi

4 personer 
ca.3 kg friske krebs (regn ca. 10 krebs pr.kg)
Dild kroner – eller dild
Lage: 6 liter vand 1,5 spsk. salt, 1,5 spsk. sukker, 2 tsk. peberkorn
2 citroner
Aïoli:
1 pasteuriseret æggeblomme
1-2 dl olivenolie (til alm. mayo skal man bruge neutralsmagende olie)
1/2 tsk. Dijon sennep
1/2 tsk. hvidvinseddike eller citronsaft
Salt og peber
1-2 fed hvidløg
Godt Brød – lav evt. dette MALT brød 

Krebs 2 - Kopi

AFLIV KREBS på human måde:
En stor gryde med vand skal bulderkoge.
Kom 4-5 krebs i og lad dem koge 1 minut.
Tag dem op og fortsæt til du har aflivet alle krebs.

krebs 6

Koge krebs:
Kog lagen godt igennem og kom så de aflivede krebs i.
Kog 4-5 minutter og lad dem afkøle i lagen.
Lav dem gerne dagen før da de har godt af at trække længe i lagen.

Aïoli:
Aïoli er en mayonaise med hvidløg.
Men du kan jo også lave mayonnaisen selv.

Alle dele skal have stuetemperatur (ca.)

Pisk æggeblomme med sennep, eddike, salt og peber.
Mens der piskes dryppes forsigtigt lidt olie i. Fortsæt sådan til du kan se mayonnaisen hænger sammen.
Så kan du hælde olien i mayonnaisen i en tynd stråle.
Stop når du har ønsket konsistens.
Pres et fed hvidløg i og sæt på køl. Smag til efter nogle timer og juster evt. med mere hvidløg.

Krebs 1

Brændte citroner:
Citronerne bliover lidt anderledes og får en mildere smag hvis de brændes først.
Skær skiver af citronen eller halver dem.
Skærefladen steget hårdt på en grill eller tør stegepande.
Vigtigt grill eller pande er MEGET varm, ellers koger citronen bare.
De skal ende op med at være lidt sorte.

Server de kogte krebs med dild og brænde citroner.
Tilbehør er brød og Aïoli…..og champagne

I glasset:
En sprød Champagne fra den unge stjerne Ulysse Collin, Les Roises, en Blanc de Blancs extra brut

krebs 7

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.