Malt Grydebrød – nemt brød med god krumme

malt brød

Tænk at lave brød som smager bedre en mange af dem du kan købe hos bageren og det endda uden at få dej på fingrene.

Maltmelet gør at brødet bliver lidt mørkt og smager lidt af malt. Bruges nærmest som et krydderi.
Kærnemælken giver brødet en smag der kan minde om et surdejsbrød og gør også at skorpen bliver lidt mørkere.

Super nemt brød som kan slås sammen på under 2 minutter. Og så smager det fantastisk lunt med smør.
Jeg måler normalt ikke melet men kommer det i under omrøring til dejen er fast

Ingredienser:

ca. 600 gram mel, her har jeg brugt:
250 gram Fulkorns Ølands hvedemel (Meyers)
100 gram Øko Maltmel (Skærtofte mølle)
250 gram almindelig hvedemel
½ liter kærnemælk
1 tsk. Salt
2 spsk. olie
Gær – ca.5 gram ( ja det er ikke meget men nok – ikke vigtigt om det er 4 eller 8 gram)

mel

Hvordan
Udrør gær, salt og olie ud i mælken.

Rør melet i. Det skal være tykt nok til din grydeske kan stå af sig selv i dejen. Men stadig tyndt nok til du kan røre det uden det helt store besvær.

Lad det stå 12 timer ved stuetemperatur.

Tænd ovnen med en gryde (smurt med en smule olie) og låg inde i ovnen. 250 grader.

Når det hele er godt varmt hælder/skraber du dejen over i og lægger låget på igen.

30 minutter med låg og bagefter 15 minutter uden låg.

Dette gør at dampen fra brødet i første omgang bliver i gryden. Bagefter når låget er taget af kan varmen give brødet den eftertragtede gode skorpe og farve.

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Malt Grydebrød – nemt brød med god krumme

  1. Pingback: Krebsegilde - friskkogte flodkrebs - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK