Hereford filet steak med madagaskar sovs og grillet squash

bøf 1

Hurtig og nem sommermad. En bøf stor nok til 2, grillet og serveret med en madagaskarsovs

2 personer
En stor hereford bøf skåret af fileten eller 2 mindre
Kartofler
5 stængler Rabarber
1 spsk. Sukker
Squash
Smør
Estragon
Sovs:
2-3 spsk. syltede Madagascar peber
2 Skalotteløg
1 spsk. olie
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. sukker
4 dl fjerkræfond eller hvidvin
1/2 dl Cognac eller Whisky
1/4 liter piskefløde

bøf 4

Bøffen:
Pensl med olie og drys med salt/peber
Kom på en varm grill og steg 4 minutter på hver side eller hvis de er tynde så kun nogle minutter.
Lad den hvile nogle minutter

bøf 6

Squash:
Smelt smør og kom hakket estragon i.
Skær tykke skiver af og pensl med smørret.
Steg den på hver side så den får grill striber og bliver mør

Rabarberkompot:
Skær rabarber i mindre stykker og kom i en gryde med sukker og en spsk vand.
Kog til de begynder at falde fra hinanden. Smag til.

Kartoflerne koges 5-10 minutter og steges færdige på grillen.

bøf 2

Madagascar peber sovs med Cognac:
Finthakkede skalotteløg steges klare i olie, de må ikke tage farve.
Kom sukker, 1 spsk. Madagascar peberkorn og tomatpuré ned og steg med nogle minutter.
Kom cognac på og lad spritten koge af ca. 1 minut.
Kom fond eller hvidvin på og kog ned til 1/3
Blend med stavblender (kan udelades)
Kom fløden på og kog til passende konsistens.
Kom 1-2 spsk. Madagascar peberkorn i og smag til med salt og peber.
I glasset en Bordeaux, Chateau Haut-Maillet 2011, fin moden Pomerol som går fint til

 

Pomerol

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *