Havtorn sorbet – hvid dessert

Havgtorn sorbet 1

Prøver at holde denne dessert i hvide nuancer – den gule havtorn skinner lidt igennem den hvide chokoladeskal.
Det er lidt fordi jeg prøver at holde skallen så tynd som muligt, tro mig man kan godt få for meget hvid chokolade.

Havtorn sorbet kugler med “Sne” af hvid chokolade og “Is-flager” af marengs.

Havgtorn sorbet 4

Sorbet:
200 gram havtorn
200-220 gram sukker
1-2 tsk. glukose (kan udelades)
1 blad husblas
Skal bruge: Silikone forme (kan udelades)

Marengs flager:
100 gram æggehvider
160 gram sukker

SNE:
2 tsk. smeltet hvid chokolade
ca. 4-5 spsk. Texturas MALTO
(Hvis du ikke kan få fat i Texturas MALTO kan du bare knuse noget marengs og bruge det som “Sne”)

Havgtorn sorbet 2
Sorbet:
200 gram havtorn
6 dl vand
Koges op og blendes – sigt kerner fra
Den sigtede masse koges op med :
200-220 gram sukker og 1-2 tsk. glykose
Lad køle lidt ned og kom 1 blad husblas i (smelt det i lidt af massen inden den er kold)
Køl ned og kør derefter på ismaskine

havtorn 5

Pensl silikoneforme med smeltet hvid chokolade.
Her nogle små halvrunde som efter frysning sættes sammen til en kugle, og også nogle lidt større halvkugler.
Kom sorbeten i og sæt på frost til de er gennemfrosne.

Silikone

“SNE”:
2 tsk. smeltet hvid chokolade piskes op med 4-5 spsk. MALTO

“Is-flager”(Marengs):
Pisk 100 gram æggehvider til de er stive
Pisk 160 gram sukker i lidt af gangen.
Smør ud på silikonemåtte og tør i ovnen ved 80-90 grader til tør (2-3 timer)
Køl af og bræk i mindre flager

Server som på billede

Havgtorn sorbet 3

I glasset en sød (men ikke oversød) Monbazillac 2013 fra Chateau Septy
Vor yndlings (betalbare) søde dessertvin – en halvflaske koster ca. 75 kr

IMG_1456

Print Friendly
This entry was posted in Desserter, Is - Sorbet and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.