Champagne – smagning vol. 3

IMG_9485

Her vil jeg helt subjektivt skrive en lille smule om de mærker jeg har smagt.
Det bliver ikke ud fra et point system – men blot min mening om kvalitet og forhåbentlig inspiration og give lyst til at dyrke denne gudedrik ud over nytårs aften.

Se eller gense vol 2 her 
Se eller gense vol 1 her 

Perseval

Clement Perseval “Chamery 1er cru”

Champagnen er fra den helt unge og nye producent fra Chamery i Montagne de Reims, Clement Perseval.

Han laver små mængder af super spændende champagne som stadig fås for en brøkdel af de store huse.

Her en blanding af 80% chardonnay, 10% pinot noir og 10% pinot meunier.
Jeg er normalt mest til Blanc de Blancs, men her spiller Pinot Noir og pinot meunier super sammen.
Ingen dosage, dette giver en naturlig friskehed, champagnen som fremstår cremet og skarp.
Lys gul, modne frugter grønne æbler subtil citrus smag. Delikat mousse.

Paul Déthune

Paul Déthune – Princesse des Thunes – brut
Ambonnay – 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay –

Fadlagret cremet underspillet champagne med små bobler flot finish
Ja så kort kan det siges. Dejlig champagne.

Roland Champion

Roland Champion, Carte Noir, Blanc de Blancs Grand Cru Brut 2008
100% Chardonay som jeg godt kan lide, min.6 års lagring.
En svag næse, nogle ville måske sige den var elegant, men jeg synes den manglede noget.
Smagen var overdøvet lidt af gær men man kunne ane nøder og en smule frugt.
Jeg var ikke improneret, men det er også en billig champagne, dog ville jeg mene der var andre champagner i samme prisklasse jeg hellere ville drikke.
Så nok en ok champagne, men ikke en champagne jeg vil huske længe efter.

Roses de Jeanne 1

Roses de Jeanne, Blanc de Noirs 2008, Cóte de Béchalin.

Cedric Bouchard har “kun” lavet champagne siden år 2000 men allerede en man kigger langt efter.
Han laver champagne der hver er lavet med én drue, én vinmark, én årgang – altså ingen blend her.
Det kræver lidt af producenten.
Lækker lækker champagne, en af de bedste jeg længe har smagt. Jeg er fan.
Og det er lidt besværligt da de ikke er de letteste at få fat på.
Vil elske at smage hans Roses De Jeanne, “La Haut-Lemblé” som er på Chardonnay – men den er endda mere limiteret.

Ekstrem fin cremet mousse – mener det er fordi han arbejder med et tryk i flasken på 4,5 bar mod normalt 6 bar.
Jeg er normalt til chardonnay champagner men denne kunne godt få mig overbevist om jeg tager fejl, denne Pinot Noir er elegant.
Smagen er skarp og præcis, gær, citrus og blomster.

Savart Rosé

Savart Bulle de Rosé Nv

Som alle Savarts champagner er hans rosé også stram og frisk.
Under dejlige noter af jordbær og andre røde bær gemmes sig den traditionelle champagne note af gær/toast.
Den er basseret på Pinot Noir med lidt Chardonnay.
En meget fin Rosé

Taittinger

Taittinger Vintage 2000 Brut Reservé – Millesime – Vinotheque
Blev frigivet i 2015 altså efter 15 år i Taittingers kælder,
dette burde give denne champagne alle muligheder for at have udviklet sig fint.

50% Pinot Noir og 50% Chardonnay

Frisk frugtagtig champagne med en flot gul farve.
Den havde flotte bobler lige så snart den blev hældt i glasset,
men efter få sekunder forsvand alle bobler.
Ved hver slurk “vågnede” boblerne igen i munden …… det har jeg ikke oplevet før.

I næsen lidt gær/brød, men overtages hurtigt af en fin svag citrusfrugt
Smagen er det igen frisk frugt og citrus der kommer frem. En fin kompleks eftersmag.
Smager ikke som en aldrende champagne. Fin syre balance.

Brut – denne har 9g/L
Bedre end Comte de Champagne ? Nej/ja..i samme liga men anderledes og ikke på den negative måde.
Comtes er en Blanc de Blancs, så også svært at sammenligne.
Men fint glas!

prop

 

Nu er det sommer – så mon ikke der snart kommer en Champagnesmagning vol.4 – der er  ihvertfald lagt champagne på køl

Print Friendly
This entry was posted in Vin og spiritus and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.