Andeinderfilet med spinat, tomat og majs

andeinderfilet med spinat_tomat sovs 3

Let ret som kan laves på få minutter.
Dejlig frisk med spinat/tomat smørsovs

4 personer
2×180 gram andeinderfilet
Marinade: 1 spsk. soya, 1 spsk. honning, 1 tsk. spidskommen, 1 fed knust hvidløg, 3 spsk. olie, 1 tsk. røget paprika
2 store kartofler
2 kviste timian
1 majs
200 gram spinat
12 små tomater
1 fed knust hvidløg
30-50 gram smør
1 løg
Syltelage: 1 dl vand, 1 dl vineddike og 100 gram sukker
Grøn olie: en håndfuld persille (eller som her ramsløg), neutralsmagende olie

andeinderfilet med spinat_tomat sovs 2

Andeinderfilet:
Rør marinaden sammen og læg kødet i.
Lad det marinerer så længe som muligt, mindst 1 time men gerne natten over
Tag kødet op og steg det på en varm pande ca. 1-2 minutter på hver side.

Kartofler:
Skær i skiver og kom i et ildfast fad, dryp olie over og kom timian oven på.
Sæt i 180 grader varm ovn til de er møre.

andeinderfilet med spinat_tomat sovs

Majs:
Skær enderne af og skær den i 4 stykker.
Damp den i 1 dl vand i ca.5 minutter

Spinat/tomat smørsovs:
Spinat skylles og dampes sammen med lidt hvidløg.
Kom derefter en god klat smør i sammen med tomater skåret i mindre stykker.
Varm godt igennem og drys med sesamfrø.

Syltede løg:
Skær løget u i både og skil lamellerne.
Kog lagen op og hæld over løgene.
Sæt på køl til de skal bruges, skal trække mindst 2 timer.
Lav dem gerne et par dage før.
Her er de serveret med lidt ramsløg olie (kan udelades)

Grøn olie:
Blend en håndfuld persille(eller som her ramsløg) med neutralsmagende olie.
Sigt gennem klæde eller kaffefilter.

Anret:
Kom skiver af kartofler i bunden af en tallerken
Kom en skefuld spinat/tomat smørsovs på og fordel de stegte andeinderfileter.
Majs med lidt smør over og et drys salt.
Server med de syltede løg dryppet med lidt grøn olie (her ramsløgolie)

andeinderfilet med spinat_tomat sovs 4

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *