Hasselnødde iskugler med nøddeknas

iskugler

Desserten kan laves med anden is eller sorbet hvis man er mere til det.

Isen:
6 æggeblommer (eller 3 æggeblommer + 2 hele æg)
1/2 liter piskefløde
3 dl sød eller letmælk
150 gram sukker
1 stang god vanilje
2 gram cremodan is konsistens (kan sagtens udelades)
2 spsk. hasselnøddecreme af 100% hasselnød fra Piemonte
(til sammenligning har Nutella 13% hasselnødder)

hasselnødeis1

Skrab korn ud af vaniljestang og bland med lidt sukker, så er det lettere at rører ud i isen.
Kom det hele i en gryde (også den tomme vaniljestang – men ikke cremodan ) og varm op til 84 grader under konstant omrøring.
Det må ikke komme over 84 grader (brug stegetermometer) da ægget så vil koagulerer (blive til røræg)

Hæld det i en skål og pisk evt. cremodan i.
Lad det køle af. Bedst hvis det trækker til næste dag.
Passer det gennem en si.

2 iskugler

Ismaskine:
Kør det på en ismaskine. Kom nøddecremen i når de sidste sekunder.

Uden ismaskine:
Kom det i en stor frysepose og læg det i fryseren.
Ælt posen hver halve time indtil det er som tyk softice.
Kom nødecremen i og fordel del lidt.
Læg nu i fryseren til den er gennem frosset.

hasselnødeis 2

Kugler:
Hvis du har en silikoneform pensles den med smeltet chokolade.
Lad køle af og fyld så isen i – dette skal gøres før isen er gennemfrosset.

Jeg pensler først med lidt mørk chokolade og lader køle lidt før jeg pensler med hvid chokolade.

De små halvkugler tager jeg ud fra frys og sætter dem på en varm stegepande 1/2 sekund og presser dem samme til hele kugler.
Sættes derefter på frost til de skal bruges.

Ved serveringen tager jeg isen ud og sætter på køl ca. 1/2 time før den skal serveres

iskugler 1
Nøddeknas:
Smelt 3 spsk sukker til det bliver lysbrunt.
Kom groft hakkede hasselnødder i og hæld ud på dilikonemåtte.

Når det er afkølet hakkes det i mindre stykker, lettest med en savtakket brød kniv.

Anret – kom en iskugle/halvkugle på en koold tallerken og drys med nøddeknas.

Print Friendly
This entry was posted in Desserter, Is - Sorbet and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.