Carpaccio med salttørret æggeblomme og estragon mayonnaise

carpaccio 1

Carpaccio kan varieres på utallige måder, denne får lidt umami smag fra en tørret æggeblomme.
Det smager fantastisk sammen med det rå kød.

Oftest bruger man kalvekød, men jeg havde en dejlig Hereford tyksteg som jeg ved smager godt.

æggeblommer

4 personer
200 gram kalveinderfilet eller som her tyksteg
Olivenolie
Basilikum (her både almindelig og citronbasilikum)
2 tørrede æggeblommer – SE HER HVORDAN 
Estragon mayonnaise:
2 æggeblommer (eller 1 helt æg)
1 spsk. hvidvineddike (evt. estragon eddike)
1 tsk. sennep
Fint hakket estragon (ca. 1 spsk.)
Salt/peber
Neutral smagende olie

carpaccio

Kødet:
Skær tynde skiver og læg det mellem 2 stykker plastik (frysepose)
Bank det fladt og kom det på en tallerken.

Estragon mayonnaise:
Kom blommerne i en skål sammen med lidt salt, peber, sennep og eddike.
Pisk det sammen og dryp nu under piskning olie i.
Start med ganske få dråber og senere under piskningen kan du øge til en tynd stråle.
Når mayonnaisen er blevet fin tyk er den færdig.
Smag til med estragon, salt og peber.

carpaccio 2

Anret:
Oven på kødet dryppes lidt olivenolie.
Kom klatter af mayonnaisen på sammen med basilikumblade.
Riv den tørrede æggeblomme over.
Server et godt brød til.

carpaccio 3

I glasset:
En spansk frugt bombe fra Ribera del Duero
Hacienda Monasterio Reserva 2009

Hacienda

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.