Salttørrede æggeblommer

 

Æg

En nem måde at pifte noget op på er at rive lidt salttørret æggeblomme over.
Det giver en fin umami smag.
Det er super nemt at lave.Æg 3

til 4-6 æggeblommmer:
450 g groft salt
250 g sukker
4-6 æggeblommer

Æg 1 HEAD

Bland salt og sukker og kom halvdelen i et fad.
Lav små fordybninger med den ske og kom friske æggeblommer oven på.
Dæk forsigtigt med resten af sukker/saltet
Dæk med køkkenfilm men sørg for der er nogle huller så kondens kan slippe ud.
Sæt i køleskab 4 døgn.

Tag blommerne op børst det værste salt af og rens resten af med vand.

Så skal de lige tørre lidt.
2 timer i en ovn ved ca.65 grader eller 3-4 timer dehydrator ved 50 grader

Kan holde 1 måned.

Æg 2

Du kan nu bruge dem til at rive over f.eks. en carpaccio, et stykke skinke, en sildemad ……..

Tip: Du kan øge smagen i ægget ved at blande noget i salt/sukker blandingen, her et par eksempler, prøv andet.

Bonito flakes – fås hos asiatiske købmænd. Det er fermenteret tørrede fiske flager, giver en øget umami smag.

Citron skal – giver en subtil citron smag

Urter – basilikum, citron timian, timian, spæde granskud, rosmarin……..etc.

Æg 4

 

carpaccio 1

 

tatar 2

Print Friendly
This entry was posted in Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.