Confit de Canard burger med ramsløg dressing og kartoffelsalat

 

ande burger 1

Du kan bruge Confit de Canard til denne burger, langtidsstegt andelår er bare lettere og hurtigere.
Hvid du vil lave confit de Canard er der en opskrift her. CONFIT de CANARD 
Både traditionel metode og sous vide metode.

Dressing er lavet med hjemmelavet syrnet fløde og ramsløgpesto.
Det kan sagtens erstattes med f.eks. cremefraiche 18 % og basilikumpesto

Kartoffelsalaten kan igen erstattes af pommes frites eller bare en salat

ande burger 3

4 personer
4 andelår
4 kviste timian
4 laurbærblade
4 Burgerboller
2 løg
1 spsk. honning
Små kogte kolde kartofler
Dressing: 1/4 l piskefløde, 1 citron, pesto (ramsløg eller basilikum)
Ruccola
Vinaigrette: 1 tsk. hvidvinseddike, 1 tdk. sennep, god koldpresset olie (ex.raps)

langtidsstegt and 1

Andelårene:
Kom andelårene i et ildfast fad. Fadet skal ikke være for stort, de skal ligge tæt.
Drys med salt. Kom rosmarin og laurbærblade på.
Kom en spsk. olie over, resten af fedtstoffet kommer når andelårene smider fedtet.
Sæt det i en ovn ved 150 grader i 2 ½ time til lårene er meget møre.

Når de er færdige og let afkølede tages skindet forsigtigt af og kødet tages af benene.

Skindet lægges mellem 2 stykker bagepapir og sættes i ovnen ved 200 grader med et fad oven på for at presse det fladt.
Efter ca. 5 minutter fjernes det øverste papir så man kan se skindet og fortsætter til skindet er gyldent.
Drysses mad salt umiddelbart før servering.

Løgene steges bløde og de sidste minutter kommes honning på.
Det plukkede kød kommer ned til løgene og varmes igennem.
Smag til med salt og peber.

syrnet fløde m ramsløgpesto

Dressing:
Fløden blandes med saften af ½ citron og sættes tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Derefter blandes pestoen i.
Tag lidt fra til burgeren og kom kolde skivede kartofler i resten.

ande burger 2

Vinaigrette:
Pisk eddiken og sennep sammen og kom olien i lidt efter lidt til en cremet vinaigrette opnås.
Smag til med salt og peber.
Vend skyllet ruccola i vinaigretten.

Samle burgeren:
Rist burgerbollerne på skærefladerne og smør lidt dressing på underbollen.
Kom andekødet/løgene på og top med en skefuld dressing og en overbolle.
Kom kartoffelsalaten ved siden af og placer et stykke sprødt andeskind op af burgeren.

Tip:
Lav en masse langtidsstegte andelår og frys dem enkeltvis.
Så er der altid hurtig mad til enten en burger eller en Confit de Canard med salat.

Domaine la Barroche
I glasset:
Chateauneuf du Pape, Domaine La Barraoche Signature 2013
Lækker vin nu, men vil kun blive bedre af at ligge 4-5 år mere
55% Grenache, 25% Mourvédre, 13% Syrah, 5% Cinsault og 2% “andet”

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.