Grillkøller – Spoleben med ærter og gulerødder

grillkøller 3

Disse små lækre spoleben er super fine til grill,
for de ikke skal ligge i evigheder på grillen koger jeg dem først.

4 personer
4 små spoleben
Nye kartofler
Ærter – friske eller fra frost
Gulerødder
Sovs: kogelagen fra spoleben, portvin og balsamico, en klat koldt smør
Kogelage: et løg, en gulerod, persillestilke, 5 peberkorn, 3 laurbærblade
Grill Marinade:
1 dl ketchup
3 spsk. olie ex. raps/solsikke/vindruekerne
2 fed presset hvidløg
1 knivspids cayenne peber
1 spsk. farin
salt/peber

grillkøller

Kødet:
Koges 1½ time i vand med f.eks. løg, porre, persillestilke
De kan nu lægges på køl eller frys til de skal bruges.
Pensl den med marinaden og grill dem i ca.15-20 minutter

Ærter hældes over med kogende vand

Gulerødder og kartofler koges al dente

grillkøller 2

Sovsen:
Kog lagen fra spolebenene ned 1/3
I en gryde koges balsamico ned til den næsten er væk, kom portvin på og kog igen helt ned.
Kom kogelagen på og kog ned til passende smag og konsistens, jævn evt. med lidt maizena
Tag af blusset og rør en klat koldt smør i.
Smag til med salt og peber.

I glasset:
En moden Bordeaux fra 2006, Chateau Canon
1er Grand cru classé – Saint-Emilion. Flot afdæmpet vin med bløde tanniner.

Chateau Canon

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.