Orecchiette med ramsløgspesto og dampet torsk

ORECCHIETTE med torsk 2

Orecchiette betyder små øre, og det er hvad de ligner.
Køb eller lav dem selv, let at lave selv og så skal man ikke engang bruge pastamaskine.

4 personer
200-300 gram Orecchiette
Eller lav dem selv : de her hvordan Hjemmelavet pasta specialiteter http://fjordrejen.dk/?p=6932
Ramsløgpesto eller basilikumpesto
Friske ærter – eller frosne
500 gram torsk filet
Pynt på top ærteskud eller basilikum

ORECCHIETTE med torsk

Fisken:
Skær torsken i fire store stykker, drys med sukker og salt og sæt på køl mindst en time.
Kom en smule olivenolie og en smule vand i et ildfast fad og kom torsken oven på.
Sæt i ovnen ved 150 grader til torsken lige er lun i midten.
Tjek med kødnål eller gaffel. Stik i fisken og efter et par sekunder før den til læberne og mærk om den er lun.

hjemmelavet pasta

Pasta:
Kog efter anvisning på posen.
Hjemmelavet skal kun koge få minutter i saltet vand.
Vend de varme pasta med pesto og server straks.

ORECCHIETTE med torsk 3

Ærter bælges og hældes over med kogende vand der straks hældes fra.
Det samme gøres med frosne ærter.

Anret som på billedet.

I glasset:
Champagne af den gode slags !
Cedric Bouchard, Roses de Jeanne, Blanc de Noirs 2008, Cóte de Béchalin.

Roses de Jeanne 1

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.