Risotto med søtunge, honningstegt kammusling og spinat

risotto søtunge kammusling 1

Jeg elsker risotto…. jeg behøver ikke andet end risottoen,
men hvis jeg nødtvunget skal spise noget til risottoen er søtunge og kammusling ikke det værste.

4 personer
4 små håndfulde Risottoris
1 glas tør hvidvin
1 skalotteløg
1 l fond
1 citron
30 gram smør
Parmesan ? Op til dig, normalt ikke parmesan i retter med fisk
30-40 gram tørrede svampe (her: øreskovsvampe – der findes bedre svampe)
4 søtunge fileter eller anden hvid fisk
4 kammuslinger
Hvedemel
Honning
300 gram Spinat
1 fed hvidløg
Muskatnød

risotto søtunge kammusling 2
Svampe:
Tag nogle tørrede svampe til side til svampe støv.
Kom resten af svampene i lunt vand og lad dem trække mindst 1 time.
Tag dem op og vrid overskydende vand af, rist på en pande i olie.
Svampestøv: blend nogle af de tørre svampe så fint som muligt, lettest i en lille kaffekværn/krydderikværn.
Før servering kommes støvet i en sigte og drysses ud over risottoen. Giver retten en kraftig svampesmag.

Risotto:
Rist hakket skalotteløg klare i olie.
Kom risene i og rist i ca. 5 minutter
Hæld hvidvin på og kog til det er optaget af risene.
Kom varm fond på, lidt af gangen. Rør til det er næsten optaget af risene og gentag flere gange til risene er al dente og risottoen er cremet.
Det tager ca. 20 minutter i alt.
Efter de 10 minutter kommes de riste svampe i.

Tag af blusset og lad den lige stå et minut.
Kom (evt.) revet parmesan i og en god klat smør.
Smag til med citronsaft.
Lyst til mere risotto – her er en vejledning http://fjordrejen.dk/?p=2700

Fisk og kammusling:

Drys kammuslingen og søtungefileterne med sukker/salt og sæt på køl nogle timer
Søtungen vendt i mel og stegt i smør to minutter på hver side.
Kammuslingen dryppet med honning og stegt i en smule olie på en meget varm pande 1 minut på hver side.

risotto søtunge kammusling 3

Spinat:
Kom en klat smør og lidt olie på en pande.
Kom fint hakket hvidløg på og lad dem svede stille og roligt nogle minutter, de skal ikke tage farve.
Vask spinaten i flere hold vand, kom dem på panden og damp dem så til de falder sammen tager ca. 2 minutter under låg.
Smag til med salt/peber og revet muskatnød

Anret:
Kom en klat cremet risotto og lidt spinat på en varm tallerken
Anret fisken og kammuslingen oven på spinaten, dryp med lidt citron og giv et drys salt.
Drys med svampestøvet over risottoen, det giver retten en meget intens svampesmag.

I glasset : Domaine Cordier, Macon Milly-Lamartine, Clos du Four 2013.

Domaine Cordier

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.