Hasselnøddeis, blåbæris og vaniljeis

iscreme

Hasselnøddeis, blåbæris og vaniljeis

Samme is base kan forvandles til flere slags is, kun fantasien sætter grænser.

IS BASE

6 æggeblommer (eller 3 æggeblommer + 2 hele æg)
1/2 liter piskefløde
3 dl sød eller letmælk
150 gram sukker
1 stang god vanilje
2 gram cremodan is konsistens (kan sagtens udelades

Skrab korn ud af vaniljestang og bland med lidt sukker, så er det lettere at rører ud i isen.
Kom det hele i en gryde (også den tomme vaniljestang – men ikke cremodan ) og varm op til 84 grader under konstant omrøring.
Det må ikke komme over 84 grader (brug stegetermometer) da ægget så vil koagulerer (blive til røræg)

Hæld det i en skål og pisk evt. cremodan i.
Lad det køle af. Bedst hvis det trækker til næste dag.
Passer det gennem en si.

hasselnødeis1

Ismaskine:
Kør det på en ismaskine.

Uden ismaskine:
Kom det i en stor frysepose og læg det i fryseren.
Ælt posen hver halve time indtil det er som tyk softice.
Så kan vi tilsætte forskellige smage.

iscreme2

HASSELNØDDEIS:
Jeg bruger en hasselnøddecreme som består af 100% hasselnødder (Nutella har ca. 13 %)
Kom et par spsk. oven på isen og rør den ned i isen.

hasselnødeis 3

BLÅBÆRIS: (eller andre bær):
Kog 2 dl frosne blåbær med ½ dl vand og 1 dl sukker
Køl det af og rør i isen

Prøv med havtorn, jordbær, hindbær

Lav selv HAVTORN SIRUP – SE HER HVORDAN

En genvej er at bruge en god marmelade.

Print Friendly
This entry was posted in Desserter, Is - Sorbet and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.