Andebryst med perlebyg, asparges, spinat og rabarberkompot

And med spinat Rabarber 1

En sommerlig ret med andebryst.
Med perlebyg blandet med tomatkompot og rabarberkompot ved siden af.

4 Personer
2 andebryst
4 hvide asparges
2 håndfulde spinat
Muskatnød
4-6 stængler rabarber
1 spsk. sukker
2 dl Perlebyg
Tomatkompot:
3-4 tomater
1 fed hvidløg
1 spsk. tomatpure
1 skalotteløg
2 kviste timian
½ tsk. sukker
Hvidvinseddike
1 citron
Sovs:
2 dl kalve eller andefond (evt. flydende købefond) og 25 gram smør

And med spinat Rabarber 3

Andebryst:
Fjern hinder på kødsiden og rids skinsiden.
Kom på en kold pande og sæt over medium/høj varme til skindet er gyldent
Vend og sæt brystet i ovnen ved 130 grader til den opnår en kernetemperatur på 58 grader
Lad kødet hvile 10 minutter før udskæring

Tomatkompot:
Svits hakket skalotteløg og hakket hvidløg i lidt olie.
Skær tomaterne i tern og kom dem op til løgene sammen med timian og sukker.
Kog ca. ½ time – pas på det ikke koger tørt, suppler evt. men en spsk. vand.
Smag til med eddike, citron, salt og peber

Perlebyg:
Skyl perlebyggen og kog det i ca. 20 minutter.
Hæld vandet fra og bland tomatkompot i.

And med spinat Rabarber 2

Asparges:
Skræl asparges fra hovedet og ned, knæk den nederste træge del af.
Kog/damp asparges i en smule vand med lidt smør

Spinat:
Skyl spinaten godt og kom det i en gryde med det vand der hænger ved.
Damp 1-2 minutter til spinaten er faldet sammen.
Riv lidt muskatnød over og smag til med salt.

Rabarberkompot:
Skær stængler i mindre stykker og kom i en gryde med sukker og 2 spsk. vand.
Kog 4-5 minutter til rabarberstykkerne falder fra hinanden.
Serveres koldt

Sovs:
Kog fonden ned og pisk kolde smørtern i lige før servering.
Pas på hvis du bruger købefond, den kan blive ret salt hvis den koges ind.

Anret:
Kom en asparges på en tallerken og kom spinat oven på.
En skefuld perlebyg og en skefuld rabarberkompot.
Sovsen kommes ved siden af og slut af med et tykt stykke andebryst med salt på skindet.

And med spinat Rabarber 4

I glasset:
Klassisk Bordeaux, som går rigtig godt med denne ret
Fin moden og drikke klar “Les Tourelles de Longueville 2008”, 2.vin fra den meget dyre “Pichon Baron”

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.