And med hjemmelavet pasta, pesto og courgetter

And med pasta og aubergine 2

En dejlig pastaret med and.
Du kan bruge frisklavet andebryst men du kan også sagtens bruge skiver af kold andebryst.
Så hvis der er et andebryst fra dagen før er dette en måde at bruge det.

Retten her er med hjemmelavet pasta, det er slet ikke svært. Men man kan også købe en frisklavet.

4 Personer
2 Andebryst
2 Courgetter
1 lime
1/4 l piskefløde
1 glas basilikum Pesto
10 små blomme tomater
2 fed hvidløg
God olivenolie
1 bundt purløg
25 gram smør
3-400 gram Pasta (køb en frisk tagliatelle eller lav den selv:
400 gram hvedemel
5-6 æggeblommer
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt

Andebryst:
Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.
Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent.
Vend kødet og sæt i ovnen ved 150 grader til en kernetemperatur på ca. 57 grader
Lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

And med pasta og aubergine 3

Courgetter:
Skær courgetter i tynde skiver og kom dem i et ildfast fad.
Riv limeskal over og kom saften af limen i.
Hæld fløde over så det er næsten dækket.
Sæt i ovnen ved 190 grader i 45 minutter.

tomat

Tomatsovs:
Flæk alle tomaterne og læg dem på en pande der kan komme i ovnen.
Kom knust hvidløg og lidt olivenolie på.
Sæt panden i ovnen ved 150 grader i 1 time.
Før servering varmes panden op sammen med en klat smør.

Pasta

Købe Pasta:
Kog efter anvisningen på pakken.

Hjemmelavet pasta – uden maskine:
Ælt ingredienserne sammen til en homogen dej.
Juster konsistens med lidt vand.
Lad dejen stå, indpakket i køkkenfilm, 1 time ved stuetemperatur.

Del dejen i 3-4 stykker og rul den helt tyndt ud med kagerulle.
Drys lidt mel på og rul den tynde dej sammen som en pølse.
Skær “pølsen” ud i 1-2 cm brede stykker.

Kog den friske pasta i 1-2 minutter i saltet vand.
Vend den friskkogte pasta med pesto

Anret:
Kom pasta og en skefuld courgette på en varm tallerken.
Anret nogle skiver and oven på.
Kom en skefuld tomatsovs på og drys med hakket purløg

And med pasta og aubergine 1

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.