Benløs kylling med spidskål, æble og Velouté med purløg

boneless chicken 2

Brug hele kyllingen. Med lidt tålmodighed er det ikke så svært

4 Personer
1 Kylling af god kvalitet
1 lille Spidskål
1 æble
Olie
Honning
Røget paprika
6 bage Kartofler
Smør
Mælk
Fond: kyllingeskroget, 1 gulerod, 1 løg, 4 laurbærblade, 5 peberkorn
Sovs: 1 spsk.mel, 1 spsk.smør, kyllingefond
Purløg

boneless chicken

Kyllingen:
Start med at lægge kyllingen med brystkødet ned.
Snit langs rygbenet på hver side – derefter er det at lade kniven følge skroget.
Det behøver ikke gå hurtigt, hellere langsomt og sikkert, snit ikke gennem skindet.
Når man kommer til vingen, skæres den bare af.
Når man kommer til låret skæret der i ledet mellem lår og skrog.
Til sidst står man med en benløs kylling med to lår.
Skær et snit langs låret og skær rundt om benet for at befri det fra kødet.
Når det hele er gjort er der kun kød tilbage.
Kom fintsnittet spidskål på sammen med æble i tern og et par klatter smør.
Pak kyllingen rundt om dette og vend den.
“Put” den godt ind i siderne så den kommer til at ligne en bold
Bind den nu med 4 stykker køkkensnor (se billede)

Bland olie, honning og røget paprika og pensl kyllingen.
Kom kyllingen i ovnen ved 190 grader i 50 minutter

Fond:
Kog vinger og skrog med gulerod, løg, laurbærblade, peberkorn 2-3 timer.
Sigt fonden fra og kog den ned til det halve for at koncentrerer smagen.

Sauce Velouté med purløg:
Lav en roux som man ville til en opbagt sovs. (1 spsk smør+1 spsk mel)
Men lad den stege videre så den bliver lys brun og begynder at dufte af nødder.
Pas på den ikke bliver sort.
Når den er fin lys brun kommes kyllinge fond på til passende konsistens.
Smag til med salt og peber og kom snittet purløg i.

Serveres med kartoffelmos

boneless chicken 3

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter, Ting og sager and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.