Intervalstegt Angus Culotte med ærter/gulerødder, pommes Anna og whisky sovs

Culotte 1

En super smagfuld og mør Angus Culotte som ikke blev ringere af at blive intervalstegt.
Her serveret med gulerødder i flere farver og en hjemmelavet whiskysovs.
Pommes Anna er pimpet lidt med parmesan ost som ikke er helt klassisk med smager godt, så…..

Culotte 3

4 Personer
1 Culotte på ca 1-1,5 kg – køb den ved en slagter du stoler på. Her en Angus Culotte
Timian
3 fed hvidløg
4 bagekartofler
En stor klat smør
Gulerødder – evt. flerfarvet
Sukkerærter alternativt frosne ærter
Kørvel alternativt persille
En håndfuld Friskrevet parmesan
Wiskey sovs:
1 skalotteløg
1 spsk olie
1 spsk sukker
1/2 dl whisky (smag evt. til med mere)
60 gram tomatpuré
1/4 liter piskefløde

Culotte

Stegen:
Rids i fedtlaget og fjern eventuelle sener fra kødsiden.
Læg den i et ildfast fad og sæt den i ovnen ved 140-150 grader
Intervalstegning:
Først 10 minutter i ovnen
10 minutter ude
igen 10 minutter i ovnen
10 minutter ude.
Kom stegetermometer i stegen og sæt den ind til den får en kernetemperatur på ca.56 grader
Tag den ud og lad den hvile 15 minutter

Skær på tværs af fibre – se på kødsiden. På en culotte kan fibre være forskellige fra ene ende til anden.

Pommes anna

Pommes Anna (eller Anna i Italien):
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver – lettest på en mandolin
Kom dem i en skål. Smelt smørret og kom timianblade i.
Hæld smørret over kartoflerne og drys med parmesan.
Bland det hele godt så alle kartofler får lidt smør/parmesan.

Lav små bunker med lagdelte kartofler på en bageplade eller i en muffin form
Kommes i ovnen ved 200 grader til de er møre – 30-40 minutter

Gulerødder og ærter:
Skræl og skær gulerødder i mundrette størrelser.
Kog til de er al dente.
Når de er næsten færdige kommes ærterne ned i kogevandet det sidste minut.
Ved servering varmes ærter og gulerødder op med en klat smør

Whisky sovs:
Sauter løg i olie uden de tager farve.
Kom sukker og tomatpuré i og skru op, steg i nogle minutter, pas på det ikke brænder fast i gryden.
Kom whisky i og steg videre et minut.
Kom fløde i og kog sovsen lidt ned.
Kom en håndfuld hakket kørvel i (kan udelades)
Smag til med salt/peber og whisky

Anret som på billedet.
I glasset – en helt forrygende Hermitage fra Kult producenten Bernard Faurie – Hermitage,Bessard/Meal 2013

Old school, fod trampet Hermitage – lige iltet et par timer

hermitage

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.