Grillet kotelet med mos og svampesovs

Kotelet

Hurtig og velsmagende mad.
En svinekotelet, ikke for tynd så bliver den let stegt tør, grillet og serveret med mos.

4 personer
4 Tykke gode frilands koteletter gerne på ben
6 bagekartofler
1 dl varm mælk
25 gram smør
Sovs:
4oo gram mark champignon eller anden svamp
4 dl god fond
25 gram kolde smørtern
Tilbehør:
Små forårsløg eller strimlet porre
Karse

Kotelet 2

Kotelet:
Tag koteletterne ud af køleskab 1 time før tilberedning.
Pensl dem med olie og krydr med salt og peber.
Læg dem på en MEGET varm pande og vend dem et par gange så de får en god stegeskorpe.
Skru ned og steg ca. 10-15 minutter (kernetemperatur ca.60-62 grader) tag dem af og lad dem hvile 5 minutter (kernetemp. vil stige lidt)
Krydr igen med salt og peber ved servering.

Forårsløg:
Vendes i olie og steges på grillpanden til de er møre (det samme hvis du bruger strimlet porre)

Sovs:
Hak champignon fint og steg dem i smør til de er møre.
Kom fond på og kog ned til under det halve og rør kolde smørtern i (montér).

Kartoffelmos:
Kog kartoflerne (eller endnu bedre bag dem i ovnen)
Mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris.
Rør smør og varm mælk i og smag til med salt og peber.

Anret som på billedet

Kotelet 3

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.