Jomfruhummerhaler med kastanje og hjemmelavet pasta

jomfruhummerhaler kastanjer pasta 2

Dette er en relativ let ret men smager forrygende.
Egentlig var det en ret jeg lavede da jeg manglede en forret,
Kiggede i fryseren og der havde jeg en lille pose hjemmelaver farfalle.
Du kan selvfølgelig købe pastaen tørret og bruge den i stedet.

jomfruhummerhaler kastanjer pasta 3

 

4 personer
16 små (12 store) jomfruhummerhaler
1-2 glas tør hvidvin
1 økologisk citron
25 gram smør
Kastanjer (kan udelades eller købes i vakuum eller på dåse)
Friskrevet parmesan
Pasta – her hjemmelavet farfalle. Men brug bare tørret kvalitetspasta.

Hjemmelaver farfalle med sorte striber – se her hvordan 

Farfalle 1

Sovsen:
Befri halerne fra skallerne.
Skallerne steges hårdt i olie nogle minutter, derefter hældes et/to glas tør hvidvin over
Koges ned til 1/2 dl og sigt skaller fra.
Kom kolde smørtern i og smag til med citron.

jomfruhummerhaler

Halerne og kastanjer:
Kastanjer skal i ovnen 35-40 minutter og befris for skallen. Dette gælder kun friske kastanjer.
Derefter hakkes de groft.

Halerne og kastanjer steges kort sammen med hvidløg og kommes over i sovsen.

jomfruhummerhaler kastanjer pasta

Pasta:
Pastaen koges i saltet vand, dryppes af og vendes i sovsen.

Anret med persille, citronskal og parmesan

jomfruhummerhaler kastanjer pasta 4

I glasset:

GOSSET Brut Excellence

Hus champagnen på den hedengagne restaurant El Buli i Spanien.

ja ja , jeg har nok bare en dårlig dag, men den bar ikke min kop boble.
Ok i næsen med lidt citrus, fersken og blomster (ja det sagde jeg), feminin i sit udtryk.
Smagen …i min ringe optik skuffede den med en sød og svag smag. Måske fordi jeg er mere til stramme “det gør lidt ondt” tørre champagner.
Det er en champagne som man kunne serverer til en fest, alle ville kunne lide den, den gør ingen fortræd og er måske for meget “pleaser” og ikke en stor oplevelse.
Ok – så koster den noget nær ingen ting i forhold til de større oplevelser, med mindre man bevæger sig ud i den store jungle med de små producenter,
det er der de store billige oplevelserne befinder sig. Man skal blot finde dem, men selve søgningen kan være en oplevelse i sig selv.

Champagnen er lavet på Chardonnay 36%, Pinot Noir 45% og Pinot Meunier 19%.
Ikke malolaktisk gæret (You could’ve fooled me) men selvfølgelig …den er frisk og frugtig det må man give den.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.