Peralta – ny Italiensk koge bog fra Trine Hahnemann

Perealta

Udgivet d.8 september 2015 på Hahnemannprojects ApS

Dette er mere end blot en kogebog. Det er samtidig også en masse små historier der knytter sig til retterne og egnen omkring Peralta.

Bogen er 90 opskrifter og en masse flotte billeder taget af Lars Ranek

Jeg har afprøvet et par af retterne og der er link til dem nederst.
Men kan ikke rigtig bedømme en kogebog uden lige at lave nogen af opskrifterne.

Første blik i bogen viser at den har flot layout og at der er lidt mere tekst end i de fleste andre kogebøger.
Man kan læse disse små finurlige indlæg, som jeg synes klæder bogen, eller springe direkte til opskrifterne.

Peralta

Opskrifterne spænder over kød, pasta, fisk, vegetar etc. Så hele paletten er dækket i bogen.
Her er alle de klassiske opskrifter som Spaghetti carbonara, lav din egen pasta, kødsovsen, Osso Buco, gnocchi med salviesmør, risotto……
Men samtidig også et tvist på nogle af dem f.eks. Lasagne som her er med svampe i stedet for kødsovs.

I teksten står der også hvordan en ret normalt serveres i Italien og måske også anvisning til alternativ servering.
Ex. Tordelli serveres normalt med Ragû (kødsovs) men Trine foreslår at serverer den med tomatsovs, jeg endte med at serverer den med citron smørsovs.

Dette er kogebogen til dem der kan elsker italiensk mad uden omsvøb.
Enkle retter skåret ind til benet.
Så hvis man vil have en bog der er let at gå til er denne et godt bud.
Afprøvning af 2 retter fra bogen:

1. Tordelli med citronsmør sauce

Tordelli 4

 

 

 

 

 

2. Linguine al limone crema

Linguine 2

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.