Sous Vide Tider

Her har jeg samlet nogle simple ark med de vigtigste tider og grader.

Simpelt og overskueligt. Selvfølgelig kan et par A4 ark ikke dække hvad 1000 vis af bøger prøver at beskrive. Men brug dem og hvis man vil dykke dybere er der metoder i de forskellige opskrifter her på siden hvor tider og temperetur udfordres.

CLICK på de forskellige ark for at se større billed – udskrivning på A4 ark

Okse kalv lam sous vide tider

 

 

Gris

 

 

Fjerkræ

Fisk b

 

 

 

 

Grønt og frugt

Print Friendly

25 Responses to Sous Vide Tider

  1. Leif Ostberg says:

    Hello Erland,

    Just read this article that I think you will find interesting.

    http://www.seriouseats.com/2014/05/new-anova-precision-cooker-best-cheapest-sous-vide-circulator-on-the-market.html
    Best regards,

    Leif

    • Erland says:

      Hi
      Interesant – jeg synes altid det er sjovt at følge lidt med . Der kommer sikkert meget nu hvor sous vide er ved at blive mere almindeligt og udbredt.
      At kunne styre med en smartphone app. er da smart

      /Erland

      • Leif Ostberg says:

        I will receive one this week and let you know when I have tested it.
        Regards,
        Leif

        • Erland says:

          :-) Det bliver du glad for – jeg bruger min maskine MEGET og mere til fisk end kød efterhånden.
          Lad mig høre om du bliver lige så glad for sous vide – men det tror jeg nu

          • Leif Ostberg says:

            I have had a Sousvide Suprime for a couple of years and love it.
            But…It is bulky and takes a lot of space when you need to cook for 24-48 hours. The Anova circulator will fit in any pot or pan so I look forward to compare.
            Leif

          • Erland says:

            Ok – ja den er ikke så stor – du skal dog bruge en høj gryde.
            Jeg har et kar til sommerhuset og en SousVide Chef her hjemme samt en PID-controller til f.eks. en riskoger (når jeg laver youghurt-der kan cirkulationspumpen ikke bruges)

            Glæder mig til at høe din sammenligning

            /Erland

  2. Claus Jensen says:

    hej
    Hva mon en tyksteg ska ha, som en cuvette el. culotte ???
    MVH
    Claus Jensen
    P.S. Flot vildtkød

    • Erland says:

      Hej. Jeg har en del indlæg med kalvetyksteg – oksetyksteg skal behandles på samme måde.

      http://fjordrejen.dk/?p=692

      Men som udgangspunkt skal den ligge på 56-57 grader i ca. 4 timer.

      Du skal passe på med at komme under 55 grader da du så er inde i den kritiske zone hvor bakterier udvikler sig hurtigere end de forgår. Men 56 grader er perfekt.

      God fornøjelse
      /Erland

  3. Claus Jensen says:

    Min Auber te den køre ellers fint, men har et par gange efter 8 timer sagt “END” og jeg har måtte starte den igen skal jeg ind og stille på menuen ? Hvor finder jeg opskrifter med Vildt ?
    MVH
    Claus Jensen

    • Erland says:

      Det teknik kan drille, men er ikke selv en haj til at indstille min auber.

      Mht. vildt så mener jeg ikke de skal tilberedes specielt anderledes, du kan se enkelte vildt ting på min side, feks, via dette link
      http://fjordrejen.dk/?p=1528

      Men det jeg gør er egentlig bare at sikre jeg tilvbereder ved den ønskede kernetemperatur og giver kødet tid efter tykkelse.
      Du kan godt bruge mit skema som ligger på forsiden under fanen “Sous vide” der nævner jeg ikke vildt men f.eks. lam

      Held og lykke :-)

      /Erland

  4. Claus Jensen says:

    Behøver man at købe en chokoladesmelter, ka man ikke bare bruge en kogeplade og en gryde ?
    MVH
    Claus Jensen

    • Erland says:

      En chokoladesmelter koster nogle gange 99 kr og behandler chokoladen meget mere skånsomt end en gryde. I en gryde vil det sikkert brænde på, så kan du bruge vandbad, men det er ikke til at styre med en PID controler.
      Men man kan altså sagtens lave det i vandbad uden PID og så ramme temperaturene nogenlunde – det er kun hvis du lavet tempereret chokolade det er lidt kritisk
      /Erland

  5. Claus Jensen says:

    Har lige prøvet med en frituregryde, det gik på samme måde som med kogepladen. Ku du måske huske hvad det var du ændrede ?
    MVH
    Claus Jensen

    • Erland says:

      Jeg kan kun huske at jeg var inde og kigge på de forskellige settings – der kan du lave Fahrenheit om til Celsius og følsomheden hvor med den reagerer – det står i manualen.
      Men kan egentlig ikke huske om jeg ændrede noget.

      Har du husket at når du trykker SET og stiller ønsket temperatur skla du trykke SET 2 gange bagefter. Ellers tager den ikke setpunktet. Jeg har før trykket f.eks. 80 grader men den blev på de 56 grader jeg havde brugt sidst fordi jeg ikke havde trykket SET 2 gange efter indgivning af nyt setpunkt

      /Erland

  6. Claus Jensen says:

    Hej
    Har fundet outstikket, men efter at ha købt en kogeplade ELVITA hos Punkt 1 virkede det fint i starten med senere gik det ikke så godt. Kogepladen har trinløst varmeregulering er det et problem ?
    MVH
    Claus Jensen

    • Erland says:

      Hej. Jeg bruger selv nogle gange en billig kogeplade fra Harald nyborg med en trindløs styring. Jeg sætter den på fuld styrke. det virker fint.
      Se den her :
      http://fjordrejen.dk/?p=2180
      Hvis det ikke virker perfekt mener jeg der er nogle indstillinger jeg gik ind og ændrede – det står i manualen der fulgte med.
      Normalt bruger jeg en riskoger også på fuld styrke.

      /Erland

  7. Claus Jensen says:

    Har lige modtaget en Auber WS. Hvor køber man output stikket.
    MVH
    Claus Jensen

    • Erland says:

      Jeg har brugt et gammelt kabel fra en computerskærm og sat et “hun” stik i den anden ende

      /Erland

  8. Claus Jensen says:

    Hej
    Ku man ikke bruge en kogeplade og en almindelig gryde med den der Auber- WS ??
    MVH
    Claus Jensen

    • Erland says:

      Hej
      Det kan man sagtens. Jeg har selv en lille kogeplade fra Harald Nyborg til 149,- kr, den fungerer perfekt sammen med Auber.
      Jeg bruger den til f.eks. rullepølse hvor jeg ikke vil have det snaskede kogevand ind i min SWID pumpe.
      Koger altid rullepølser ved 90 grader som giver mindre svind og en mere saftig pølse.
      Brug denne opstilling til en børnefødselsdag med røde pølser, så koger de aldrig i stykker.
      Du kan endda også få din Auber til at styre en lille bordovn hvis du skulle få brug for det. Eller en rørovn med elektrisk opvarmning.
      Det er grunden til jeg bruger både Auber måden og SWID opstillingen.
      SWID kun til emner der er vaccumpakkede – til nøds også æg.
      Auber til alle emner der koges direkte i vand, pochere fisk, koge af hjemmelavede pølser, blanchere pommes frites etc. Og så selvfølgelig det som startede det hele: yoghurt.
      /Erland

  9. Ronni says:

    Hej,

    Skal med det samme sige at jeg står bag shoppen, som sælger dette produkt jeg nu nævner, så tilgiv mig at det lugter lidt af reklame.

    Hvis man ikke ønsker at betale for en dyr industriløsning, eller de billige og ofte grimme løsninger der findes, så er der kommet en Sous Vide maskine som både har et flot design, til en fair pris og som er utroligt effektiv og nem at bruge.

    SousVide Supreme hedder maskinen, som udover at tilberede mad med 0,5 graders nøjagtighed, også er tilstrækkelig pæn til at man kan have den stående fremme på køkkenbordet (hvis man er typen der praler – og hvilken gorumet-hjemme-kok praler ikke? *G*)

    Den kan købes på http://www.sousvide.dk, hvor der også er videoer hvor der tilberedes lækkert mad i maskinen (lige nu er der også et grill tema)

    • Erland says:

      egentlig ikke så glad for(gratis )reklame. Men vælger at tolke det som forbruger oplysninger
      Erland

  10. Gastromanddk says:

    Det kender jeg kun ALT for godt:)

    Det skulle dog være lige til at oprette sig her: http://gastromand.dk/gastronomi/register.php

  11. Gastromanddk says:

    Hey Erland.

    Hvis du får lyst til at øse af din viden om sous vide på Gastromand, vil vi blive meget glade og beærede. :)

    • Erland says:

      Hej. Ja men det vil jeg da gerne – skal bare lige finde ud af hvordan . Det er NEMT at lave mad, men al det her Computer noget tager lige så lang tid :-)
      /Erland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *