Udstyr

Nogle klare sig med en kniv og et komfur. Jeg har den mærkelige ide at jeg næsten skal have udtsyr som matcher en restaurant. Så for dem der har samme trang som mig har jeg lavet en liste over det som jeg bruger.
Vakuumpakker med kammer – en af de mere nørdede ting at have i en privat husholdning. Men hvis man nu alligevel skal have en vakuumpakker……. :-)

MiniPack MVS 31 X

Stavblender – Bamix. Kraftfuld blender som jeg bruger næsten hver dag.

 

Bamix

Foodprocessor – magimix. En kraftfuld foodprocessor. Bedste amatør foodprocessor i min mening.

Magimix 5200

Kødhakker – Kenwood 1600 w – stor nok til privat og billig

Kenwood Pro 1600

Røremaskine – Kitchen aid. Kun 300 w – alt for lille motor – men den er da meget pæn.

KitchenAid

Kenwood Major Titanium KM 020 – stor røreskål og 1500w ( det 5 dobbelte af kitchenAid). Knap så pæn men den er super kraftig.

Kenwood Kajor KM 020

Gaskumfur – Scholtès. Godt komfur men ringe service, måske fordi der ikke er mange af dem i Danmark ?

Scholtès

Sous vide

Auber+riskoger, VAC star Vandbad 9 liter, VAC star SousVideChef og en SWID.

Auber 1500 med riskoger

Sous VideChef fra VAC star

SWID

Compact 9 liters vandbad fra VAC STAR

Vacuummaskine – food saver, prisbillig og stabil

Foodsaver V2040

Ismaskine – Musso lussino – ismaskinernes Rolls Royce – 19 kg Italiensk luksus

Musso Lussino 4080

Dehydrator – Excalibur

Excalibur dehydrator - 5 bakker - med timer

Pølsestopper i rustfri stål manuel

Pølsestopper

Bron mandolin professionel – flankeret af en røsle mandolin

BRON mandolin

Røsle til de mindre opgaver - og trøfel :-)

Pålægsmaskine

FAC 2

RØG – Aladin super – en kanon maskine til opgaver ved bordet og mindre røge ting i køkken

Super røgemaskine

Knive : Mac ultimate, Sabatier lion, Global ( rank :    Perfekt, god, ok)

MAC ultimate - skarpeste kniv jeg har haft

Røgovn: Rustfristål og med trinløs elopvarmning – har ikke altid tålmodighed og evner til spejder bål :-)

Røgovn - multirøger r8

Tojiro SOBA cutter – helt sikkert det sidste du skal købe -) Men man føler sig lidt som en proff. japansk pasta chef når man står og skære sin boghvede pasta med en ægte soba cutter:

Friture – friteuse: Man føler sig som en ansat ved McDonald når man sænker pommes frites ned i ønskebrønden. Denne er en 3 liters model – og så kan den skilles af, hvilket er en fordel når den skal rengøres eller olien skal på køl. En anden fordel er at rester synker ned under varmelegme.

Rullepølsepresser– denne er til 3 pølser og er fin hvis man laver meget på en gang til fryser og familie. Kan også bruges til andre udskæringer. Jeg har også mindre modeller som kan presse en rullepølse af gangen.

Til 3 rullepølser

VINKØLESKAB – Vestfrost FZ 365 med zoneopdeling. Hvis man skal have god mad skal man have god vin. Skal man have god vin skal man også passe på dem :-)

Vestfrost FZ 365

Proff. ovn med damp og varmeskab – det er dog ikke sat til endnu – skal have filter og 380 v i kælder først :-)

Småtings afdelingen: Sifon – Co2 og N2o, mini kompressor til at lave skum, candyfloss maskine, laguile proptrækker o.a.

ØNSKELISTE:

En Paco-jet – men mon ikke grænsen går der :-) men måske en lille bitte Frix-air fra NEMOX ??? Nej tror det desværre ikke :-)

Men så en Isomac Zaffiro Espresso maskine.

Eller en Thermomixer – kan blende og varme.

Lave iscreme uden dikkedare og masser af andre ting – next on the indkøbsseddel ?

Thermomix

Print Friendly

61 Responses to Udstyr

  1. Ole steen says:

    Hvor har du de små cocotter fra ?
    Er vild med kobber.
    Mvh Ole steen

  2. Leif Ostberg says:

    Hello Erland,
    I think Santa will bring me a Thermomix for Christmas I love gadgets and I am sure I will be happy for this one, but what do you think they best for?
    Regards and Happy Holidays,
    Leif

    • Erland says:

      Ohhh…I would like one (say that to Santa). I think it is good for Bernaise and Hollandaise. It is good for making green oil.
      The mixer I tried was good to make tatar. And i had a steamer on top making steamed fish.
      Happey holidays to you too
      Erland

  3. Bo Kreutzmann says:

    Hej Erland
    Jeg har set den lille video i Højt skum, hvor du bruger en lille opskummer: mus/mouse.
    Kan du venligst fortælle mig, hvor jeg kan købe denne.
    Venlig hilsen
    Bo

    • Erland says:

      Hej.
      Jeg ved ikke hvor den kan fås – jeg købte den i Tyskland ved et firma der nu er lukket.
      Men ved lidt søgning på nettet må den kunne findes.

      Beklager/Erland

  4. Hej Erland jeg går og overvejer noget Sous vide udstyr hvad kan du anbefale? Se du reklamerer for lidt forskellige modeller.

    • Erland says:

      Hej

      Jeg har kun en reklame på fra Foodcare – hvor jeg har købt mine – kender ham lidt og kan kun sige man får god service.

      Men hvilken model du skal købe ved jeg ikke da jeg kun har prøvet disse.

      Men hvilken model – altså et kar eller en fritstående – der vil jeg anbefale den fritstående med cirkulation – jeg bruger næsten kun min sous vide chef (har den gamle model)
      Den kan bruges i en gryde til 2 bøffer eller i et kar til et helt forsamlingshus.

      Det eneste den ikke kan som et kar uden cirkulation kan er f.eks. at lave youhurt (kan nu lade sig gøre hvis man kommer det i en pose.

      Så klaret en fritstående cirkulations sous vide (og en GOD vaccumpakker)

      Hvis jeg skulle købe i dag ville jeg vælge denne : http://www.foodcare.dk/sousvidechef-home.html

      Billigere end min sous videchef – men overbevist om den er lige så god – Vac-star er kvalitet

      Men -der findes rigtig mange forskellige

      Erland

  5. colin hicks says:

    Hi Erland,hvor køber jeg nitrit salt

  6. Søren Sørensen says:

    Hej Erland

    Ved du hvor man kan købe en grønsagsskære til lange bånd (Tsuma Taro Vegetable Slicer) som ikke til HWL priser. Jeg har hørt at man kan få dem fra holland til 1200kr, men jeg kan ikke finde dem nogen steder.

  7. finn jensen says:

    Den rullepølseform du har til 2/3 hvor har du købt den og hvad var prisen hvis jeg må være så frisk at spørge om det.Hilsen Finn

  8. Hej

    Der mangler da din nye elektriske tortilla presser – som jeg gerne vil vide, hvor du har købt ??

    God weekend
    Mvh
    Michael

    • Erland says:

      :-) Ja det er i småtingsafdelingen – så var der mange små (unødige) ting der skulle med.

      Jeg faldt over den i Netto – nogle gange har de sådanne ting, f.eks. købte jeg en candy-floss maskine til 99 kr i Netto en dag.
      Men ved at du her : http://chilihouse.dk/shop/tortilla-presse-494p.html
      Kan købe en manuel presse og så stege dem på en tør pande efterfølgende – det tror jeg jeg ville havde valgt hvis jeg ikke faldt for den jeg har nu

      /Erland

  9. Sven Petersen says:

    Hej igen
    Ang rullepølsen, skriver du at man starter udskæringen ca 1/3 fra bunden.
    Hvad mener du ?

    Mvh Sven

    • Erland says:

      ært at forklare – let at vise.
      Du skal bare skære ind lidt over bunden og ikke helt igennem – hvis du kigger videoen igennem
      http://fjordrejen.dk/?p=8824
      tror jeg det giver mening.
      Du skal ende op med at have skåret nakkefileten ud så den ligner et slag.
      Ved ikke hvordan jeg lige skal forklare det :-)

  10. Sven Petersen says:

    Hej Erland
    Jeg kan se at du har en Auber WS1500. Den skulle være et must til mange andre ting feks til yoghurt-produktion.
    Hvor har du købt den og til hvilken pris ?
    Mange tak for en meget fin webside. I morgen står den på rullepølse af nakkesteg :-)

    Mvh Sven

  11. Anette R says:

    Hej Erland

    Jeg kan se, at du har en Thermomix på din ønskeliste og har testet en Mycook. Mener du, at Thermomixen er bedre end Mycook siden det er den, du har på din ønskeliste? Er der noget Mycook ikke kan sammenlignet med Thermomix?

    Hilsen
    Anette

    • Erland says:

      Hej. Nej Thermomixeren kan ikke noget Mycook ikke kan. Mycook er endda med induktionsopvarmning og billigere. Så jeg ville vælge den.
      Når jeg lavede indlæg med ønskelisten skrev jeg Thermomixer da det var den man kunne få – nu sælges Mycook i dk ved foodcare.dk – du kan klikke på linket på min side –
      /Erland

  12. Helle Sørensen says:

    Hej.

    Kan se du både har Kitchen aid og Kenwood Major.
    Jeg har selv en Kitchen Aid, men finder den for lille. Kan kun bruges til små
    portioner. Overvejer at købe en Kenwood. Kan den klare større portioner dej?
    Venlig hilsen
    Helle

    • Erland says:

      Vi bruger Kitchen Aid til små bage ting – mens når jeg f.eks. laver store portioner pølser eller andet stort så tager vio Kenwood frem.
      Aid er flottest at have stående fremme :-) Men havner nok i sommerhuset
      /Erland

  13. MJ says:

    Hej Erland,

    Jeg er blevet besat af tanken om en kammervakumpakker:-)

    Kan du ikke give lidt ord med på vejen omkring den model som du har.
    f.eks Er den kraftig nok? Er kammeret stort nok? Er du glad for den? Ville du vælge den samme model igen? og hvis ikke har du alternative ideer til hvad det ellers skulle være?

    pft.
    Morten

    • Erland says:

      Hej

      Jeg ville ikke vælge en der er mindre ! Den jeg har virkler som om den er for stor, men hvis du skal pakke væsker er det vigtigt at kammeret er dybt nok. F.eks. “koger” æblesaft let op og du rissikerer at trække det ind i maskinen/olien.
      Jeg er MEGET glad for min og vil til enhver tid købe samme model
      Har en lille en uden kammer i mit sommerhus og står altid og bander over den :-) Kammer er luxus
      /Erland

    • MJ says:

      Super tak for svar. Jeg pønser på en det er lidt større:-) giver lige en melding på når/hvis den er købt. Skal lige tage en dyb indånding før jeg smider 15-20 kilo efter den…..

      Har lige i dag bestilt textura kittet og alt tilbehør. vægt, kaviarbox og spagetti udstyr… så nu skal der leges. Har dog lige et teknisk dum-spørgsmål….. når du skriver at der skal anvendes “vand fra flaske”. Er det så med eller uden brus eller blot en flaske billig kildevand fra netto?

      Morten

    • Erland says:

      UDEN brus – det er kun for ikke at bruge postevand som oftest er meget kalkholdigt – mit vand er ihvertfald. Så jeg bruger den billige …

  14. Kevin says:

    Hej Erland.

    Jeg har indtil nu delt en billig ismaskine fra Bilka med en ven. Jeg er dog blevet så glad for at lave is at jeg gerne vil have min egen. Bilka maskinen virker fint, men den er langsom og det er bøvlet at smide ingredienser i under indfrysningen, da motoren sidder i låget.

    Så jeg vil gerne have en hurtigere maskine, og jeg er egentlig ikke skræmt af at betale for kram; det plejer man at bruge mere end billigt bras. Jeg er dog lidt skeptisk om jeg får mere performance end den billige bilka maskine, i de maskiner fra Nemox, Simac m.v. i 2-5.000 kr. feltet.

    Hvordan er din Musso? Fryser den hurtigt? giver de extra omdrejninger mere cremet is? Er den nem at gøre ren imellem batches, når nu skålen er stadig er meget kold?

    Bum, det var mange spørgsmål. Håber du har tid og lyst til at svare på dem :)

    Mvh
    Kevin

    • Erland says:

      Det er et svært spørgsmål – for egentlig tror jeg at en Gaggia Gelatiera som koster 2800 er lige så god som min Musso til 6000 kr. Jeg er bare besat af ønsket om godt design. I min optik er musso nemlig en af de smukkeste ismaskiner. den er af stål fra inders til yderst, mens Gaggia er plast.
      men isen er lige god fra begge.
      Gaggia har endda fordelen ved at kunne tage beholderen ud og det letter opvask. Man kan købe ekstra skåle så man hurtig kan forberede næste batch.

      Men jeg har aldrig følt nogle mangler ved min mussso og rengøringen er altså kun en vanesag. Jeg gør den rent umiddelbart efter den er færdig med en portion is. brug en varm klud/varmt vand så er beholderen ikke frosset mere.

      Fordelen ved at have en skål der ikke kan demonteres er at køleelementerne kan sidde tættere/direkte på skålen.
      Men forskellen gør måske kun at den er en anelse hurtigere kold.

      Skulle jeg købe i dag ville jeg stadig vælge en Musso. En af mine bekendte har købt en Gaggia og er meget glad for den.

      Prøv evt. at læse mere her:
      http://www.gelateria.dk/content/7-valg-af-ismaskine

      /Erland

    • Kevin says:

      Tak for dit svar.

      Som du siger, så bliver resultatet ikke væsentligt forskelligt fra maskine til maskine, det er også min egen erfaring, når jeg har samlet maskiner ind når der skulle laves en del portioner til store familiefester.

      Jeg har efterhånden trawlet hele nettet igennem i higen efter information; især nogle performance tal der ligesom kunne udpensle hvilken performance man får – fx “Mussoen er 17 minutter om at indfryse 700 g iscreme fra +5 til -12 C, hvorimod gaggiaen gør det på 23 minutter”. Det er nok desværre en svaghed der følger med jobbet som ingeniør.

    • Erland says:

      Ja – det er der ingeniøren og pragmatikeren er forskellige – du måler og bruger den venstre del af hjernen og jeg den højre. Du måler og analyserer, jeg kigger på design og herlighedsværdien :-) Men egentlig er det lige meget om der går 17 eller 23 minutter – det skal alligevel i fryseren nogle timer bagefter.

      Håber du finder den rette maskine for dig

      /Erland

  15. MJ says:

    Hvad er mærket på din ønskebrønd? Og kan den anbefales ifht kvalitet og størrelse? I givet fald hører jeg gerne kommentarer og erfaringer.

    • Erland says:

      Prinsess 3 liter fra HW-Larsen. Den er fin til mindre opgaver og kan skilles af for rengøring. Vigtigt er det også at varmelegme er placeret lidt over bunden så rester ikke brænder på .

  16. MJ says:

    Skal lige bruge et råd i relation til valg/køb af rullepølsepresse. Hvis udgangspunktet er at mit køkken – i lighed med dit – skal minde om en mindre restaurant/slagter hvilken model skal jeg så vælge. Samtidig skal den jo også være anvendelig.

    – Presse i bøg (No GO. For lille til et slag)
    – Lille presse i Rustfristål (mål 33x10x5). Virker umiddelbart lidt lille eller?
    – Proffi presse i rustfri stål (29x11x12)
    – eller Proffi presse i rustfri stål (29x11x18)

    Tanken om den største model tiltaler mig meget og jeg kan ikke finde ulemper ifht at købe den “lille presse”. Er der nogle ulemper jeg ikke har set?

    • Erland says:

      Jeg vil altid tage den største model :-) De modeller jeg har er lige 10 cm for små.
      Det betyder i virkeligheden mindre. Jeg laver altid rullepølse af nakkesteg og skærer lidt af enden (bruger det til hakket kød/pølser)
      Efter kogning og presning deler jeg altid mine rullepølser i 2 og vakuumpakker, eller skærer i skiver og pakker.
      Så med en større presse ville jeg kunne lave lidt større slag – men da jeg ikke bruger slaget er det ikke vigtigt.

      Dem jeg har er købt på grillguru.dk ved en slagter der hedder Per Helsinge – prøv der hvis du ønsker en lille presse.
      Dem der er på linket ser dyre ud – koster? Kan bestilles hvor? Lit lækre er de jo :-)

      /Erland

    • MJ says:

      Hvis man er i tvivl så køb det dyreste:-)
      Har lige liste bestilt:
      – 1 stk. Lille presse i Rustfristål (mål 33x10x5)
      – 1 stk. Proffi presse i rustfri stål (29x11x18)
      Så kan jeg lave både svin/kalv/ox og lam samtidig!!!
      Jeg måtte slippe kr. 1.840,63 incl moms of transport fra Brovst til Holte. Den lille koster kr. 231 og den store koster kr. 1.500. Transporten symbolske kr. 109.
      Nu behøver jeg ikke tænke på rullepølsepresse resten af mit liv……..

    • Erland says:

      Enig :-) Det lyder som noget jeg skla have kigget på. NU er mine jo for så :-9

      /Erland

    • MJ says:

      Den er sgu lidt industriagtig sådan en proffi rullepølseform….. men pænt cool når man gerne vil lave 2-3 stk ad gangen:-)

      Nå, men skulle spørge dig om en helt anden ting. Har du erfaring med Grill og i særdeleshed Kamado…… undrer mig over det ikke står på din udstyrsliste? Påtænker at forære mig selv en i julegave selvom jeg ikke er specielt grill interesseret. Omvendt kan man jo blive det?

      Er det value for money? eller bare en heavy grill der fylder på terrassen?

    • Erland says:

      Ja den er fin :-)
      Kamodo har jeg selvfølgelig kigget på, den er da sjovere end en almindelig Weber grill – men ikke sådan lige at flytte rundt på.
      jeg ved ikke så meget om den – jeg har kigget på den her : http://www.grillguru.dk/
      Der er nogle som ved MEGET om Kamodo.

      /Erland

  17. Christian says:

    Hej Erland – tak for en super inspirerende blog!
    Håber det er ok at genoplive en gammel tråd – jeg er på jagt efter en kammervakuum-maskine, og ville høre hvor du har købt din mvs31x – har set den på vaccu.dk, men vil gerne sikre mig at den ikke kan fås billigere et andet sted.

    hilsen Christian

    • Erland says:

      Hej. Jeg ved ikke om den fås billigere i udlandet – men der hvor jeg plejer at handle i Tyskland er de latterlige dyre :
      http://www.mcc-shop.com/epages/metropolis.sf/en_US/?ObjectPath=/Shops/44998553110/Products/PS-VSMT31AC2

      Tror ikke den kan fås billigere – det er en proff. maskine og jeg er godt nok glad for den – overvejede en mindre da jeg købte men de sidste ca. 4000 er i min optik godt givet ud i forhold til en billigere kammesvakuumpakker.

      Jeg købte i DK pga. garantien – men aner ikke om man kan finde den billigere.

      Uanset mærke – så er en kammervakuumpakker altså total luksus. Vi bruger den til rester, alt der skal i fryser, sovs, fond, hjemmelavetpølser, agurkesalat(lyn metode med maskinen), masser af forsøg – et af mine mere brugte maskiner –

      Men søg på nettet og så må du vælge om du vil købe DK eller udland – ps den er tung og min kom spændt på en træramme :-)

      Erland

  18. Janni says:

    Kan foodprocessoren lave en fiskefars?

    • Erland says:

      Det kan den sagtens – jeg har lavet mange fiskefrikadeller på min. men ikke smidt dem på hjemmesiden bortset fra denne :

      http://fjordrejen.dk/?p=1305

      Men fiskefars er ikke det værste – det der kræver meget af en foodprocessor er f.eks. kød med meget fedt – det sløver knivene og er svært at hakke ud – så det hakker jeg først i en kødhakker.

      men fisken kan du bare komme i – men pas på ikke at kører for længe så det bliver sejt. Når du har kommet æg – salt o.a. i skal du ikke kører ret længe

      /Erland

  19. Thomas says:

    Hej Erland. Ingen fritøse? :-)

    • Erland says:

      jo da. Men ikke fotogen :-) og bruger næsten altid en gryde. Men overvejer at købe en ordentlig da jeg du par gange har haft tilløb til ulykke.
      Erland

  20. Peter Jensen says:

    Hej Erland.
    Ved du hvor finder jeg en mini kompressor?

  21. Peter Jensen says:

    Jeg har købt min i Metro, de har flere udgaver fra iSi, der kan tåle opvarming, og kan vaskes i opvasker.

  22. Annabel Olsen says:

    Hej,
    Jeg søger en mini syphon skumlaver. Mine venner har fået denn syphon som gave, men fordi de var en gave, er det ikke muligt at finde en flødeskum syphon. Håber i kan hjælpe mig, plus forskellige af mine venner, til at opflyde denne ønske..
    Hilsner,
    Annabel

    Tel.nr.: +45 3880 0448
    Mobil: +45 5129 0448

  23. Soren says:

    Hej Erland
    Dit udstyr til at ryge hvor kan man koebe det ?

    • Erland says:

      Hej Søren
      Som jeg skrev til en gastromanddk :
      Denkan ikke købes af private – har købt den gennem en der handler ved køkkenudstyrs leverandør. Men mon ikke den kan findes på nettet?

      Men du kan jo købe den af plastik via det link herunder – den koster vist under 300 kr og virker :-)

      http://www.mcc-shop.com/

      /Erland

  24. Helle Sørensen says:

    Hej.
    Hvad mærke er din pølsestopper?
    Hvor kan den købes?

    Venlig hilsen
    Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *