Peking and med pandekager og Hoisin Sauce

Peking and

Peking and tørre flere dage før de steges derfor får de et super crispy skind.
Her er en lettere version der er tilrettet det danske travle køkken

4 personer:
1 and 12-1500 gram
1 Agurk
10 forårsløg
1 glas Hoisin Sauce
Peking Marinade:
4 spsk. soyasovs
2 spsk. Hoisin sauce
3 spsk. sesamolie
5 spsk. tør sherry
5 spsk. honning
2 tsk. stødt ingefær
Pandekager:
Kinesiske pandekager – dybfrost – fås i asiatiske butikker.
ELLER lav dem selv:
250 gram mel
1 tsk. sukker
2 dl vand
Sesamolie

Peking and 2
Peking and:
Flæk anden med en stor tung kokkekniv.
Rens den indvendig og rids skindet.
Bring en stor gryde vand i kog og kog hver halvdel 3 minutter. Dette er for at fjerne lidt af fedtet.
Læg nu stykkerne udækket i køleskab i et par timer – gerne natten over for at få tørret skindet lidt.
Tænd ovnen på 150 grader.
Kom anden på en rist med en bradepande under og pensl med marinaden både ind-og udvendig.
Sæt i ovnen ca. 2 ½ time og pensl ind imellem.
Skru nu varmen op til 240 grader i ca. 30 minutter. Varmluft de sidste 5-10 minutter for at give skindet sprødhed.
Tag anden ud og lad den hvile 10-15 minutter. Skær kødet ud i strimler.

Pandekager

Pandekager:
Kom melet i en skål sammen med sukker og hæld kogende vand i og samle med en gaffel.
Juster eventuelt med mere mel eller vand.
Ælt til en smidig dej og lad den køle lidt af.
Rul den relativt tyndt ud. Udstik 8-10 cm store cirkler.
Pensl halvdelen med sesamolie og kom de andre skiver oven på.
Læg under viskestykke for at holde på fugtigheden.
Rul nu hver skive tyndt ud og steg begge sider 1-2 minutter på et varm stegepande.
Tag dem af og skil hver pandekage i to dele.
Så har du en tynd pandekage med en lys side og en stegt side.
Hold dem varme til du skal bruge dem.
De kan også laves timer i forvejen og så varmes i op.
Lettest 10-15 sekunder i mikrobølgeovn med køkkenfilm over.

Peking and 3

Grøntsager:
Skær agurk og forårsløg på langs i lange strimler

Anret:
Man samler pandekagerne ved bordet.
Kom en skefuld hoisin sauce på en lun pandekage sammen med strimler af and, agurk og forårsløg.
Rul sammen og spis med fingrene

Peking and 4

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.