Dampet Pighvar med blommesovs

pighvar blommesovs

Frisk pighvar og den dejlig blommesovs mere behøves ikke.
Dette er en super let og velsmagende ret.
Anden hvid fisk som f.eks. torsk kan også anvendes.

PIGHVAR 2

4 personer
4 pighvar fileter ca. 500 gram
1/2 glas hvidvin
6 Store blommer
1 spsk. honning
1 citron
Grønt til pynt: her skovsyre og små citronmelisse blad

pighvar blommesovs 5

Pighvar:
Pighvar fileter drysses med salt/sukker og lægges på køl nogle timer.
Tilberedes i ovn med lidt hvidvin – 150 grader 7-10 minutter.
Den skal være lun i midten, ikke varm.
Dette tjekkes lettest med kødnål, stik den i og før den efterfølgende til læberne.

pighvar blommesovs 4

Blommesovsen:
Blommer skæres i grove tern og kommes i en gryde med en spsk. vand, 1 spsk. honning og citronsaft.
Koger i 15 minutter.

Anret:
Kom fisken på en tallerken og kom lun blommesovs oven.
Pynt med lidt grønt

pighvar blommesovs 2

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *