Pocheret torsk med havesyre a la sennepssovs

Pocheret torsk 1

Nogle af de der ikke kan lide kogt torsk er fordi de husker den skamkogte torsk fra barndommen.
Den hvor hele huset lugtede af fisk.

Men giv torsken en chance, det er en af mine yndlingsfisk og en meget fin spise hvis den bliver tilberedt ordentligt.

Denne pocheringsmetode er super let og kan ikke gå galt.
Den ser omstændig ud men er faktisk ret let.
Man skal blot måle tykkelsen på torskefileten og sikre rette mængde vand (eller som her: mælk)

Pocheret torsk 3

2 personer
2 torskefileter
1 liter mælk
1 kvist rosmarin
Rød havesyre (Rumex sanguineus) eller spinat
1 dl Fløde
½ tsk. Sennepskorn
1 tsk. Senneps pulver
1 citron
Grønt til pynt – ex. citronmelisse, citron timian, dild etc.

Pocheret torsk 4

Pocheret torsk:
Vej og mål tykkelsen på torsken.
Tykkelsen afgør tiden fisken er i mælken og vægten afgør mængde af mælk.
Denne torsk vejede 250 gram og var 3 cm tyk på tykkeste sted.

Formlen:
Tid er Tykkelsen X tykkelsen – så altså her 3 x 3 = 9 minutter

Mængde mælk er 1:3 – så her 250 gram – 250 x 3 = 750 ml mælk (eller vand)

Kog mælken op sammen med en kvist rosmarin og kom fisken i, læg låg på og tag gryden væk fra blusset.
Når tiden er gået er fisken perfekt pocheret.

Sovs:
Vask havesyren og kom det op i en pande/gryde.
Kom fløden på sammen med sennepskorn/pulver og kog et par minutter.
Smag til.

Rysteribs:
Skyl ribs og lad dem tørre lidt.
Drys med sukker og ryst så sukker fordeler sig, stil på køl til de skal anrettes.

Anret:
Kom sovsen på en varm tallerken og fisken oven på.
Drys med salt og dryp med citron.
Anret rysteribs og kom grønt på
Tips:
Metoden går også med fede fisk som laks, men ved fede fisk forlænger jeg pocheringstiden gange 2
Så 3 cm laks 3x3x2=18 minutter

Pocheret torsk 2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.