Fjordrejebisque

Bisque

Det kan godt være der er mange opskrifter på fjordrejebisque på nettet.
Men jeg kan ikke have en blog der hedder FJORDREJEN uden også at tage emnet op.

Hvert forår glæder jeg mig til de første fjordrejer, pillearbejdet gør bare at jeg nyder det endelige resultat endnu mere.

Men nogle smider skallerne ud !?!? Uden den store besværlighed kan de lave til en dejlig bisque.

Denne opskrift kan også laves med almindelige rejeskaller, jomfruhummerskaller, etc….

Fjordrejer 5

4 personer
500 gram levende fjordrejer – giver ca. 200 gram pillede fjordrejer og 300 gram skaller
1 tsk salt og 1 tsk sukker til kogning
1 skalotteløg
1 gulerod
persillestilke
1 tsk. tomatpuré
1 tomat eller 3 små cherrytomater
1 fed hvidløg
2 kviste timian
5 peberkorn
1/4 l fløde
1 tsk. sød paprika
1 knivspids cayenne peber
½ flaske tør hvidvin
1 glas cognac
1 citron

fjordreje bisque 2
Fjordrejer – koge op pille, se evt. her 

Bisque:
Varm olie godt op. Kom reje skallerne i og svits dem godt af.
Kom tomatpuré og paprika i og lad også dette svitse godt af.
Kom nu et glas cognac i og sæt ild til (flambér).
Kom så et knust hvidløg, skivet gulerod, snittet løg, persillestilke, timian, hakket tomat og peberkorn i.
Kom en halv flaske tør hvidvin på og top med vand. Eller kom hele flasken i.

fjordreje bisque

Kog i 20 minutter. Skum urenheder der dannes på toppen.
Lad det køle af og giv blandingen en tur med stavblenderen – så får du al smagen ud i bisquen.
Sigt det hele i en finmasket sigte.

Nu skal bisquen koges ned og når der er ca. 2,5 dl tilbage tilsættes den samme mængde fløde.
Kog en smule ind men husk det skal være en suppe og ikke en tyk sovs.

Juster den med fløde for at få en cremet konsistens og smag til med salt, peber, citronsaft og cayenne peber.

Servering:
I min optik kan en bisque sagtens serveres uden noget andet end et stykke brød.
Her har jeg skåret en skive Zucchini tyndt, rullet den og fyldt den med fjordrejer.
Bisquen kan også skummes op med en stavblender hvis det ønskes.

Ellers er denne bisque også fin til et stykke fisk, hvis der ønskes en tykke bisque som en sovs er det bare at koge den lidt ned.

fjordreje bisque 3

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Fond og Saucer, Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.