Pocheret pære med råcreme og kold chokoladesovs

pocheret pære 1

En nem dessert som smager godt og hvem kan ikke lide råcreme.

Her serveret så man kas se hver af de 3 elementer i desserten – enkelt…..

4 personer
4 faste små pære
½ liter vand
300 gram sukker
1 stang vanilje
Råcreme:
2 æggeblommer (evt. pastruiseret)
1 spsk. sukker
1 stang vanilje
2 dl. piskefløde
Chokoladesovs:
1 dl fløde
75 gram mørk chokolade – hakket

Pære:
Fjern blomst og kernehus fra pærens bunden, lettest med melonudstikker eller lille skarp kniv.
Skær pæren til i bunden så den kan stå uden at vælte.
Skræl den.
Kog vand, sukker og udskrab af en vaniljestang sammen.
Kom pærerne i og kog til de føles møre.
Lad dem afkøle i kogelagen.

pocheret pære 2

Chokoladesovs:
Kog fløden op og så snart den koger hældes den over den hakkede chokolade.
Lad den køle af og tilsæt evt. mere fløde.

Rå creme:
Pisk æggeblommer, sukker og udskrab af en vaniljestang, til sukker er opløst.
pisk fløden stiv og vend fødeskummet i æggeblandingen uden at slå for meget luft ud.

Anret:
Kom en klat chokoladesovs på en tallerken og en pære oven på.
Anret en klat råcreme ved siden af.

Print Friendly
This entry was posted in Desserter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.