Perlehønebryst med tomat tapanade på en perlespelt tomat-risotto

Jeg har en gang sagt at perlespelt risotto ikke er en risotto men noget helt eget. Men perlespelt kompot lyder i mine øre ikke så lækkert som risotto.

Perlehøne er en meget lækker fugl, smager af mere end en kylling men ses ikke ofte i supermarkedets køledisk.
Denne er købt i Odenses “gårdbutik” caroline.dk som ofte har det de andre ikke har.

Jeg vil her lave have to temaer det ene er perle/perle (perlehøne og perlespelt) det andet er tomat/tomat (tomat tapanade og tomat “risotto”).

2 personer
2 perlehøne bryster
4-6 rosenkål
Semitørrede tomater (kan købes på glas-ellers kan du købe soltørrede tomater)
Olivenolie
1 fed hvidløg, 5-6 hasselnødder, citron
Purløg
Grønt tilbehør – her lidt rosenkål blade men andet kan bruges
perlespelt “Risotto”:
2 dl perlespelt
1 glas hvidvin
5-7 dl tomatjuice
1 skalotteløg
Friskrevet parmesan
25 gram smør

Perlehøne skindet:
Træk skindet af og bred det ud på et stykke bagepapir. Kom et bagepapir oven på og hold det under pres med et ildfast fad.
Kom det i ovnen ved 190 grader til det er gyldent og sprødt. Køl af på fedtsugende papir.
Tappanade og perlehønebrystet:
De semitørrede eller soltørrede tomater blendes med lidt af den olie de ligger i. Blend også 1 fed hvidløg og nødderne sammen med.
Smag til med salt/peber og citron.
Smør denne tappanade ud over brystet og sæt i ovn ved 200 grader ca. 25 minutter.

Hvis du ønsker at lave det hele selv kan du som jeg tørre tomaterne i en dehydrator. Eller i en ovn.

Flå tometerne, befri dem for kerner. Tør tomaterne i nogle timer ved 60-65 grader – se evt. mere her

Purløg olie:
Blend purløg med 70 grader varm olie i ca. 5 minutter. Sigt gennem et viskestykke.

Rosenkål blade pilles fra og blancheres i kogende vand i 30 sekunder og køles af i isvand.

Perlespelt “risotto” – Fremgang som almindelig risotto:

Start med at sauterer skalotteløg i olivenolie til de er klare.

Jeg skyller spelten kort i en sigte under rindende vand. De må ikke optage vand (de skal optage hvidvin/tomat/smag). Men man bør dog skylle dem, men man kan gøre det timer i forvejen så de tørre lidt op igen.

Kom spelten ned til løgene og rist dem af. Kom derefter et glas hvidvin ved og kog næsten væk.

Kom nu en skefuld tomatjuice i og kog til den er næsten optaget af spelten, fortsæt sådan til du får en cremet og al dente spelt. Det tager ca.20-25 minutter.

Tag gryden af blusset og vent et par minutter, kom så smør og parmesan i

Anret:
Kom en skefuld “risotto” på en varm tallerken og fuglen oven på. Dryp med purløg olie og tomat juice.
Drys med purløg og kom et par rosenkål blade på.
Kom salt på det sprøde skind og læg det ved retten.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Perlehønebryst med tomat tapanade på en perlespelt tomat-risotto

  1. Alex says:

    Hvilken slags hvidvin anbefaler du?

  2. Jacob says:

    Det ser sgu lækkert ud, men er det kun mig, der ikke kan se, hvad du gør med brystet?

    • Erland says:

      Tak. Det står i opskriften, men under tapanade (retter det lige til tapanade og bryst) ,
      Der står : “Smør denne tapanade ud over brystet og sæt i ovn ved 200 grader ca. 25 minutter.”

      Så jeg gør ikke meget ved brystet ud over at trække skindet af og smører tapanade på og sætte i ovn.

      /Erland

  3. Søren says:

    Der er tydelig forskel, ser godt ud.
    Hvis der ikke kommer en besked fra Bloglovin i løbet af dagen får du besked.

  4. Søren says:

    Virkelig flotte billeder du har taget til indlægget. Har du gjort noget nyt?
    Ps. Jeg har ikke modtaget noget fra Bloglovin om dette indlæg.

    • Erland says:

      Godt set :-) Den sidste tid har jeg brugt min nyindkøbte blitz og lille softboks.
      Aner ikke hvad der sker mht. bloglovin – men prøver lige med nyt indlæg og ser om det virker igen – det er før gået galt
      /Erland