Hokkaidosuppe med belugalinser og salte kerner

Hvorfor har jeg dog aldrig lagt mærke til belugalinser. Det navn de har fået er mere for deres udseende end for smagen.
Det er en meget tynd og elegant smag af nødder. Her bruger jeg det sammen med en kraftig smagende hokkaidosuppe, så smagen trænger ikke så stærkt igennem.
Men hvis man koger dem og bruger dem i en salat vil de træde bedre frem. Flotte er de nu.

Belugalinser

2 personer
1 lille hokkaidogræskar (eller kun 1/2 hvis det er en forret)
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
2 dl fond – fjerkræ- eller grøntsagsfond – eller terning
1 dåse kokosmælk
1 rød chilli eller cayennepeber
Purløg
Smør
salt


Skær skrællen af hokkaido græskaret og flæk det. Tag kernerne ud.
Skær det i store tern og kog det til det er mørt.
Blend græskarkøddet med lidt fond.
I en gryde svitses løg og hvidløg uden det tager farve. Kom nu den blendede græskar i og varm op.
Kom nu chili i og lidt af kokosmælken i. Kog igennem og smag til. Juster konsistens med fond og kokosmælk.

Belugalinser:
Kom 1 dl i en gryde og 2 dl saltet vand. Lad dem simre 18-20 minutter og kom dem i en sigte.

Saltede kerner:
Dette kan man gøre hvis man lyster – der er lidt arbejde ved det.
Først befries kerner for alt græskar kød. Skyl under rindende vand. Tør dem grundigt i køkkenrulle.
Kom kerner i ovn ved 70-80 grader nogle timer for at de skal tørre.
Svits dem let på en pande og kom nu 1 dl vand på samt en lille klat smør og en tsk. salt.
Lad det stå og simre til vandet er kogt væk.

Anret:
Kom en spsk belugalinser i bunden på en dyb tallerken og græskarsuppe oven på.
Pynt evt. med belugalinser, purløg og saltede kerner.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hokkaidosuppe med belugalinser og salte kerner

  1. Thomas says:

    Selvfølgeligt en lækker suppe, man kunne jo nærmest heller ikke forvente andet :-)

    Hvad er det for nogle tallerkner der bliver serveret på?

    • Erland says:

      Det er såmænd nogle billige fra TIGER – koster 30 kr. Købt som noget jag kan serverer f.eks. hjemmelavet chips og andet på