Sort tagliatelle med Court Bouillon laks og rygeost sne

Ved det godt – mange synes sort mad er en mærkelig ting. Det synes jeg absolut ikke, synes kontrasten mellem det sorte og f.eks. hvid rygeost og rødlig laks er flot.

2 personer
Sort pasta – 100 gram mel, 1 æg, en smule blæksprutte blæk, salt, 1 tsk.olivenolie.
150 gram laks
Dild
Rygeost
Persilleolie PERSILLE olie

 

PASTA:

Pastaen æltes sammen og lægges på køl 1 times tid.

Rulles tyndt ud og rulles sammen(som en cigar) og skæres i 1 cm tynde strimler.

Koges 2 minutter.

FISK:

Court Bouillon: Kog en liter vand med (eller brug en suppeterning):

2 gulerødder

1 løg

Persille stilke

1 skive selleri

(eller andre grøntsager)

1 spsk æbleeddike

Kog 30 minutter og sigt.

Tag 750 ml af bouillonen og kog op.

Når den koger lægges laksen i og låget kommes på. Tag gryden af blusset.

Fisken var ca. 3-4 cm høj så den skal være i bouillon i ca. 18-20 minutter.

Mere om pocheret fisk her : Pocheret fisk – den lette måde

ANRET:

Vend persilleolie i pastaen og kom på tallerken.

Kom fisken oven på og pynt med dild.

Riv frossen rygeost oven på og server hurtigt – den smelter hurtigt.

TIPS:

Kog evt. bouillonen ned og server den dagen efter over tilovers bleven laks. Lille fin suppe.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Sort tagliatelle med Court Bouillon laks og rygeost sne

  1. Smuk anretning, smuk farvesammensætning og smukke tallerkner!

    • Erland says:

      Tak. Ja de små Royal Copenhagen – hvid riflet – er flotte (og dyre) og med til at gøre en ret præsentabel :-)
      /Erland

  2. Jesper says:

    Ser godt ud Erland.
    Lige 2 spørgsmål.

    1. Hvad er det for en tallerken?? Royal Copenhagen….
    2. Bruger du ikke lidt eddike i din Court Bouillon?

    /Jesper

    • Erland says:

      Hej

      1. Jo det er de små dybe tallerkener fra Royal Copenhagen – hvid riflet

      2. Helt rigtigt :-) – den var smuttet ud af opskriften. Har dog pocheret i f.eks. vand uden eddike, det går fint. Pocherer jeg i vin eller mælk kommer jeg heller ikke noget syre i, da vinen har syren og mælken vil skille.
      opskriften er opdateret.

      /Erland

  3. Pingback: Sort tagliatelle med Court Bouillon laks og rygeost sne | Madbevægelsen -- danske madblogs

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>