Kyllingerulle med Vilstrup Bacon og jordbærrabarber

Kylling Vilstrup bacon 2

Rabarberkompot til kylling eller gris kan jeg godt lide.
Her sammen med en kyllingerulle omviklet med en rigtig god tørsaltet bacon.
Jeg bruger her en bacon fra Vilstrup, dyr men super god.

Vilostrup bacon

4 Personer
4 Kyllingebryst
1 dusk persille
3 fed hvidløg
Bacon (hvor meget ? så det dækker kyllingerullen)
5 jordbærrabarber
1 spsk sukker og en spsk smør
4 håndfulde perlespelt
1 glas hvidvin
1 dusk citrontimian (eller almindelig timian)
25-35 gram smør
Syltet rødløg:
1 Rødløg skåret i 8 både
Lage:1 dl eddike + 1 dl vand + 100 gram sukker

Kyllingerulle med Vilstrup bacon

Kyllingerulle:
Bank brystet ud mellem 2 fryseposer (brug f.eks. en lille gryde til at banke med)
Det skal være ca 2 cm over hele brystet.
Hak persillen sammen med hvidløg og kom det på brystet, krydr med salt/peber.
Læg stykker bacon på køkkenfilm og kom brystet oven på.
Rul det nu stramt og læg det på køl mindst en time.
Pak det ud og steg det på en pande i lidt olie til bacon har fået farve.
Kom rullerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter alt efter hvor tykke de er.

Jordbærrabarber:
Smelt sukker til det karamelliserer/lys brunt,
og kom så en klat smør i sammen med rabarber som er skåret i mindre stykker.
Kog til en meget grov kompot og smag til med sukker. Men ikke for sødt.

Kylling Vilstrup bacon 3

Perlespelt:
Kog i vand eller kyllingefond i ca. 15-20 minutter til mørt.
Kom et glas hvidvin i og kog næsten væk.
Tag af blusset og kom smør i.
Når det skal serveres røres citrontimian i.

Syltet rødløg:
Kog lagen op til sukker er smeltet og hæld over rødløgsbådene.
De skal lige stå et stykke tid, helst mindst 2 timer men bedst efter 1 døgn.

Anret:
Kom perlespelt på en tallerken med smørret som sovs.
Kom et par skiver kyllingerulle på og lidt syltet rødløg.
Husk en god klat rabarberkompot.
Her har jeg drysset med skovsyre men andet kan bruges.

I glasset en moden Bordeaux, Saint-Estéphe fra 1995, Chateau Lafont-Rochet

Lafon Rochet 1995

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *