Sous vide torsk med ærter

Torsk og ærter

Dejlig nem sommerret.
Her er torsken tilberedt sous vide, men man kan selvfølgelig sagtens lave retten med ovnbagt torsk.

4 personer
500 gram torske filet
Sukker/salt
Ærter – helst frisk bælgede (men frosne kan bruges)
God olivenolie
2-3 spsk fløde eller mælk
1 citron
Pynt, her tallerkensmækker men andet kan bruges f.eks. ærteskud, dild, brøndkarse…..

Torsk og ærter 2

Fisken:
Drys med sukker/salt på begge sider og sæt på køl nogle timer.
Skyl overskydende salt af før tilberedning.

Sous vide torsk

Sous vide torsk

Sous vide: Kom fileterne i en pose sammen med 2 spsk olie.
Du skal ikke vakuumpakke dem for hårdt.
Jeg vakuumpakker ikke men sænker dem i sous vide badet med åben pose og en klemme til at holde åbningen over vandet.
Ved den metode fortrænges al luft i posen uden fileten bliver mast, specielt efter den er tilberedt er den skrøbelig.
48 grader i 20-25 minutter

I ovn: Kom fileterne i ovnen ved 150 grader til de er lune i midten. Tjek med kødnål.
Den må endelig kun lige være lun i midten og skille i flager når der trykkes let på fisken.
Overtilberedt torsk/fisk er ikke en behagelig oplevelse.

Torsk og ærter 3

Ærter:
Kom ærterne i en skål og hæld kogende vand over.
Efter 1 minut hældes vandet fra.

Blend ærterne, men gem nogle til anretningen.
Blend med lidt olie og en smule fløde eller mælk for at få en ikke for fast konsistens.
Smag til med salt og citronsaft. Sigt gennem finmasket sigte.
Opvarm den lidt umiddelbart før serveringen.

Anret:
Kom ærtepuré rundt på en lun tallerken, brug en ske og træk det rundt.
Læg stykker af torsk på og dryp med citron og drys med groft salt
Læg nogle hele ærter på og pynt med tallerkensmækker
Server evt. brød til

I glasset en extra brut Rosé Fra Clement Perseval – Chamery

Clement Perseval Rosé

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter, Sous Vide and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *