Sommer Confit de Canard med grillede grøntsager og perlespelt

Confit de Canard

And kan man sagtens spise selv om det ikke er Mortens aften eller jul.

Jeg havde lavet nogle poser med Confit de Canard (sous vide) og lagt i fryseren.
Så let aftens mad, pakkede dem ud og gav dem en tur i ovnen til skind blev sprødt.
Brug evt. Confit de Canard på dåse eller langtidssteg nogle lår (2½ time ved 150 grader).

4 personer
4 Confit de Canard – der er 4 lår i en dåse
Grøntsager – her: løg, små gulerødder, skiver af kålrabi, hvide og grønne asparges, squash.
Oliveolie
1 Citron
1 dl Perlespelt
Ramsløgblade eller basilikumblade
1 klat smør
Fond – and, kylling eller kalvefond, alternativt flydende købefond.

Grillede grøntasger

Confit de Canard:
Andelårene lægges på bagepapir og sættes i ovnen ved 180 grader til skindet er gyldent.

Perlespelt:
Skyl spelten og kog efter anvisningen på posen.
Når de er kogte kommes hakket ramsløg eller basilikum i sammen med en klat smør.
Smag til med salt/peber.

Confit de Canard 1

Grøntsagerne:
Svits dem på en grillpande eller en grill så de får tydelige grill mærker.
Alternativt kan de også svitses på almindelig pande med lidt olie.
Skær dem i mundrette stykker og vend dem med olivenolie, citronsaft samt salt/peber.

Sovs:
Kog fond ned og pisk kolde smørtern i og smag til.

I glasset en moden Bordeaux St. Estephe, Chateau Lafon-Rochet 4.cru fra 1995

Lafon-Rochet

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *