Lammeryg med abrikoser og Ras el Hanout

Lammeryg med fyld 4

Dette er et meget lille stykke ryg da det er fra et meget ungt lam.
Jeg fylder ryggen med abrikoser og kommer lige et par små fileter ind også.

Ras el Hanout er Nordafrikas svar på karry, en aromatisk krydderi blanding.

Lammeryg ras el Hanout og fyld

2 personer
1 lille stykke lammeryg (bruger også 2 små fileter)
Fyld: 1 fed hvidløg, 10 mandler, 1 spsk hakket abrikoser (tørre men bløde), 1 spsk brød, olivenolie
1 tsk Ras el Hanout
6 skiver parmaskinke
Bulgur
1 dl Bulgur
1 tsk Ras el Hanout
Hakket tomat, hakket persille, snittet forårsløg, hakket abrikoser
Lammefond:
Benet fra lammeryg
½ løg, 1 forårsløg, persillestilke
½ flaske tør rødvin
Lammesovs:
½ dl balsamico
1 dl portvin
Lammefond
Smør

Rullen før stegning

Lammerullen:
Skær rygben fri fra ryggen. Det er ikke så svært bare følg benet fra hver side stille og roligt.
Benet skal bruges til fond.
Læg den benfri ryg med kødsiden op og drys med salt/peber og Ras el Hanout.

Blend nu fyldet og samle det med olien. Form en lille “pølse” og læg den i midten af ryggen.
Læg evt fileter ved siden af og rul ryggen sammen.
På køkkenfilm lægges parmaskinken med lidt overlap.
Læg den sammenrullede ryg oven på og rul den stramt sammen.
Sæt den på køl 1-2 timer så den kan samle sig.
Pak den forsigtigt ud af køkkenfilm og bind kødtråd omkring så den kan holde formen.
Steg den på en pande i lidt olie så den får farve hele vejen rundt.
Kom den i ovnen ved 180 grader. Tiden afhænger af tykkelsen, brug hellere et stegetermometer, 56-57 grader.
Lad den hvile 10 minutter før den skæres ud.

Rullen_stegning

Fond og sovs:
Giv rygbenet farve i en gryde med lidt olie. Lad løg, forårsløg og persillestilke stege lidt med også.
Kom rødvin på og evt lidt vand til det dækker og lad det simre 4-5 timer.
Sigt fonden fra.

Kom balsamico og portvin i en gryde og kog ned til en slags sirup. Kom fonden på og kog ned til ca.½ dl.
Pisk kolde smørtern i og smag til med salt og peber.

Bulgur:
Kom bulgur i en skål og hæld 3 dl kogende vand over og lad det stå 20 minutter.
Hæld vandet fra.
På en pande ristes 1 stk Ras el Hanout 1-2 minutter.
Kom en klat smør på og når det er smeltet kommes resten på sammen med bulguren.
Steg det ca.10 minutter ved svag varme.

Lammeryg med fyld 5

Anret:
Kom en skefuld bulgur på og en skefuld sovs ved siden af.
Anret skiver af lam ved siden af.

I glasset – en SUPER Châteauneuf du Pape fra den nu afdøde kult producent Henri Bonneau.
Dette er en Châteauneuf du Pape fra 2010. Kan kun sige fantastisk vin.
Prøv evt. at se HER FOR MERE OM HENRI BONNEAU

CdP 2010

Print Friendly
This entry was posted in Fond og Saucer, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *