Barbecue Ribeye med board sauce og butterbeans

Ribeye board sauce 3

Hurtig mad som kan laves under 20 minutter.
Den kan varieres som man nu ønsker både med kødet og tilbehør.

4 personer
3-4 gode ribeyebøffer
Barbecue sauce: 2 spsk. ketchup, 1 spsk. farin, saft fra ½ citron, olivenolie, salt/peber, 1 fed hvidløg, 1 spsk. Worcestershire Sauce
Board sauce (kan være):
Oliven – sorte/grønne
Fetaost
Kapersbær eller kapers
Stegt hjertesalat
Snittet skalotteløg
Olivenolie
Butterbeans (Limabønner):
1 Skalotteløg
2-3 Dåser butterbeans
100 gram spinat
Citronsaft
Smør
1 håndfuld friskrevet parmesan
En smule Piment d’Espelette
Salt/peber

Ribeye board sauce 2

 

Kødet:
Rør barbecue sovsen sammen og kom bøfferne ned og vend godt rundt.
Lad bøfferne stå en time i barbecue sovsen.
Steg dem på en varm grill eller pande 3-4 minutter på hver side.
Lad dem hvile og skær dem så ud i mundrette strimler

Hjertesalat:
Vend dem i resterne af barbecuesovsen som stadig er i den skål hvor bøfferne lå.
Steg dem hårdt og kort på grill eller pande.

Board sauce:
Bland det hele sammen og giv det en god sjat olivenolie

Ribeye board sauce 1

Butterbeans:
Steg det snittede skalotteløg i en gryde uden det tager farve.
Når løgene er gennemsigtige kommes bønner på og varmes igennem.
Kom vasket spinat ned og rød det godt ind i bønnerne så varmen får dem til at falde sammen.
Smag til med en stor klat smør, lidt Piment d’Espelette og en håndfuld frisk revet parmesan

Samle retten:
Bland kød, salat med board sauce og server det hele på et stort fad eller spækbrædt(board)
Server bønner ved siden af eller kom det sammen med det andet.

I glasset en Bourgogne fra en af de helt store nemlig Leroy.
Denne er dog fra negociantdelen af Domaine Leroy, hvilket betyder at det ikke er druer fra selve domainet men opkøbte druer.
Men det betyder samtidig at den slet ikke koster i nærheden af de andre, og stadig en stor Bourgogne.
Denne Leroy Auxey er fra 2003

Leroy Bourgogne

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *