Afprøvning af bogen “Fermentering 2.0” af Søren Ejlersen og Ditte Ingemann

bogen
Jeg vil anmelde/afprøve bogen “Fermentering 2.0” Forfatter: Søren Ejlersen og Ditte Ingemann
Forlag: People´s Press 23. marts 2017, 128 sider, Vejl. pris: 199,95 kr.

Normalt når jeg anmelder en kogebog afprøver jeg 2-3 af retterne.
Jeg laver her 3 af opskrifterne i bogen.
Billederne er ikke fra bogen men mine egne pga. ophavsrettigheder.

Fermentering er det nye sort, ikke mange restauranter mangler noget fermenteret på deres menukort.
Men er det nyt ? Nej det har man gjort i MANGE år i hele verden. Det nye er mere at det er blevet lidt en trend.
Men det gør det jo ikke dårligere.

citrus

Dette er som titlen antyder no. 2 bog fra Aarstiderne som så at sige fortsætter hvor no.1 slap.

Bogen giver en grundtig vejledning i de forskellige ingredienser og går også mere i bund med konserverings muligheder og evner.

Herfra går det rask frem med masser af opskrifter på mos(mash), saucer, pickles etc.
Jeg fandt afsnittet med juicer og shots interessant, så afprøver lidt her.

Gurkemeje tonic b

Jeg starter blidt op med en nem Gurkemejetonic fra side 191
1 citron, 50 gram frisk gurkemeje, 1 spsk. rørsukker, 1 spsk. havsalt, 900 ml vand.
Blandes og stilles ved 18-20 grader nogle dage og sigtes.
Smager fint også sammen med lidt gin :-)

shot

På næste side er en “Shot med peber, ingefær og gurkemeje”
Lige så let som foregående og smager fint.
Husk dog at bruge latexhandsker når du skræller gurkemeje !!! Det glemte jeg og havde gule fingre nogle dage.

saltet citrus

Den sidste opskrift jeg afprøvede var side 107 “Saltede citrusfrugter”
Let at gå til og står stadig og fermenterer, vil bruge det sammen med lam.
Saltningen gør b.la. at bitterstoffet i skallen forsvinder og man kan således bruge det hele.
Prøv en gremolata med saltet citrus – det giver en helt anden dyb smag.
Brug dem i salater eller i varme retter.

Nu har jeg prøvet nogle opskrifter og læst andre.
Nogle er meget lette at gå til og dem kan man starte med og så gå i gang med de mere tids- og ingredienskrævende.
De fleste ingredienser an fås hvor du normalt køber grøntsager men ikke alle har f.eks. frisk gurkemeje.
Men det har grønthandleren eller kan skaffe det.

Er bogen anvendelig ? Jeg det skal jeg mene, den giver en lyst til at gå i gang med fermentering og prøve ting man umiddelbart ikke havde tænkt på selv at kunne lave.
Jeg havde aldrig tænkt på tonic og endda i en udgave med ganske lidt sukker. Det gør gin drikning sundere…..eller mindre usundt.

Så hvis man har lyst skal man bare gå i gang og måske skal man overveje også at få fat i den første bog også.

Print Friendly

Prøv også disse opskrifter

This entry was posted in Bog forslag and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.