Fjordrejer med appelsin cremefraiche og ramsløg emulsion

Rejer appelsin cremefraiche 1

Jeg elsker jo fjordrejer som mit blognavn antyder.

Her med hjemmelavet appelsin cremefraiche og ramsløg emulsion.
Ramsløg og fjordrejer er jo i sæson samtidig.

fjordrejer
4 Personer
500 gram levende fjordrejer
1/4 l piskefløde
1 appelsin
1 citron
1 æggehvide
1 håndfuld Ramsløg
Olie – neutralsmagende

Rejer appelsin cremefraiche 2

Rejer – se her hvordan de skal koges og pilles 

Appelsin cremefraiche:
Åbne karton med fløde og pres saft af appelsin og halvdelen af citronen ned i.
Ryst den lidt og lad den stå på køkkenbordet i 24 timer.
Smag evt. til med citronsaft.

Ramsløg emulsion:
Først skal der laves en grøn olie.
Blend ramsløgblade med lun olie (55-58 grader) – blend 5-10 minutter
Kom opløsningen op i et klæde eller kaffefilter og sigt olien fra, kasser resten.

Pisk en æggehvide helt stiv og mens der piskes kommes olien ganske langsomt i.
Stop når emmulsionen er fin grøn og blank

Rejer appelsin cremefraiche 4

Ramsløg støv:
Tag 10 blade ramsløg og tøt dem i ovnen ved lavtemperatur – ca. 8-10 timer til de er helt tørre
Blend dem til støv.

Anret:
Kom en skefuld cremefraiche på en tallerken og drys med ramsløg støv (kan udelades)
Anret rejes som ønsket og drys med lidt salt samt dryp med citronsaft.
Kom en klat emulsion ved

Rejer appelsin cremefraiche 3

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.