Æbleskiver med stenbiderrogn, torsk og ramsløg

torsk og rogn 2

Æbleskiver på en solskinsdag går det ? Ja det går fint, man det skal nok ikke være de frosne.
Her sammen med torsk, rygeost, stenbiderrogn og ramsløg

dav

Ramsløg så langt øjet rækker

4 personer
150 gram torsk
100 gram stenbiderrogn
ca. 50 gram rygeost
1 citron
En god stor håndfuld ramsløg (kan udelades uden for sæson)
1 dl olivenolie
Friseé salat (eller ruccola)
1 lille agurk
1 æble
1 glas hvidvin (eller champagne)
8 Æbleskiver:
1 æg, 2 dl kærnemælk, 1 tsk natron, ca.150 gram hvedemel, 1 spsk små æbletern, lidt salt

torsk og rogn 5

Æble kugler og agurk kugler:
Med lille parisiennejern udstikkes små æblekugler og kommes straks i hvidvin.
Hvis man ikke har et lille parieiennejern (mini melonudstikker) skæres de bare i små tern.
Lad æblerne marinerer et par timer på køl.
Gem resten af æblet til æbleskiverne.
Agurk udstikkes ligeledes i små kugler. Drysses med salt og skylles efter et par timer.

Hvis man har adgang til vakuumpakker, kan de vakuumpakkes i hver sin pose.

ramsløg 1

Ramsløg:
April og maj findes de mange steder i skoven.
Pluk en håndfuld.
Halvdelen tørres i ovnen ved laveste temperatur til de er helt tørre. (eller brug dehydrator)
Blend dem helt fint til en ramsløg støv til at drysse over torsken.

Den anden halvdel blendes (tag et par blade fra til torsken) sammen med en god olie til en pesto.

ramsløg 2

Stenbiderrogn – smages til med salt og citronsaft

Torsk:
Kom torsken i ovnen ved 15o grader ca. 7-10 minutter. Den er færdig når den skiller i lameller ved let tryk.
Afkøl torsken og bland den med rygeost, den skal ikke være alt for findelt.
Smag til med salt/peber/citronsaft. Vend hakkede ramsløg blade i.
Juster evt. konsistens med fløde/mælk.

æbleskiver

Æbleskiver:
Jeg vil ikke bage dem som almindelige runde skiver men sådan lidt halvt (se billede)
Altså bage dem runde i bunden og så rejse dem op på siden så det bliver en åben æbleskive.

Bland alle ingredienser og juster evt. konsistens med mælk.
Bag dem i en æbleskivepande og lad dem køle af.

Samle retten:
Tag 4 skefulde torsk og drys dem med ramsløgstøv, kom dem i en æbleskive.
I den anden æbleskive kommes stenbiderrogn.

På en tallerken kommes salat, ramsløg pesto, æblekugler og saltet agurk.
Placer de to forskellige æbleskiver oven på.

I glasset en forårsfrisk Rosé Champagne fra Clement Perseval

Perseval Chamopagne

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter, Ikke kategoriseret and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *